21. Oktobra 2024.

Zapažen uspjeh mladih inovatora, nagradu preusmjerili za izgradnju kuće „Predah“

Mladi inovatori, među kojima i osnovci i srednjoškolci iz Banje Luke, uz stručno mentorstvo studenata Fakulteta informacionih tehnologija Panevropskog univerziteta Apeiron, Daniela Menićanina i Jelene Radanović, osvojili su prestižno 3. mjesto na Sarajevo Innovations Festivalu (SIFI). Ovaj festival, poznat po okupljanju najtalentovanijih mladih inovatora iz cijelog regiona, predstavlja jedno od najznačajnijih događaja posvećenih inovacijama i tehnološkom napretku.

Talentovani učenici: Đorđe Gajić (Elektrotehnička škola, Banja Luka), Tarik Đonlagić (Elektrotehnička škola, Prijedor), Filip Ćustić (OŠ „Georgios A. Papandreu“, Laktaši) i Strahinja Pajić (OŠ „Aleksa Šantić“, Banja Luka), predstavili su inovativni projekat CNC mašine DVD Engraver, koji koristi stare dijelove iz DVD uređaja za precizno graviranje. Osim toga, studenti Nikola Račić i Jelena Radanović, imali su priliku da predstave i svoj projekat pod nazivom „Upotreba HARQ-a u LoRa tehnologiji“, koji je izazvao veliku pažnju i interesovanje.

Za pohvalu je to što su mladi inovatori odlučili da svoju zasluženu nagradu proslijede u humanitarne svrhe – za izgradnju kuće „Predah“ za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama.

Grad Banja Luka čestita mladim inovatorima i njihovim mentorima na ovom uspjehu, koji je još jedan dokaz da naš grad podstiče i podržava talente, inovacije i društveno odgovorno djelovanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare