21. Oktobra 2024.

Istorijska tutula za Liberti, MVP finala igračica BiH

U noći između nedelje i ponedeljka završena je WNBA sezona, a Njujork Liberti osvojio je prvu titulu u istoriji franšize.

U veoma uzbudljivom petom meču finala, Njujork Liberti je pobedio Minesota Links 67:62 i tako došao do prve titule.

Upravo zatvršena sezona bila je najgledanijija u istoriji ženske lige od 1999. godine, a posle 22 godine oboren je i rekord po broju navijača u dvoranama širom zemlje.

Lud finiš poslednjeg meča zapravo je bio prava slika cele sjajne sezone. Na samo 38 sekudni do kraja Minesota je imala dva poena prednosti. Brijana Stjuart promašila je dva slobodna bacanja, a Sabrina Jonesku otvoren šut za tri poena. Stjuart se, srećom po njen tim, ispravila i pogodila nova dva bacanja, tek da bi na drugoj strani Mekbrajd promašila trojku pa je duel otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta dva tima su ukupno ubacila samo devet poena, a u tome se bolje snašao Njujork.

MVP velikog finala je Džonkel Džons koja je igrala za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ona je u finalu ubacila 17 poena uz šest skokova. Brijana Stjuart je stala na 13 poena, ali je imala i 15 skokova, četiri asistencije i tri blokade. Po 13 poena dale su i Fibih i Sabali. Iznenadio je loš šuterski meč Sabrine Jonesku koja je iz igre pogodila samo jedan od 19 šuteva. Promašila je Jonesku svih devet pokušaja za dva poena i ubacila jedan od deset za tri. Dodala je dva poena sa linije za slobodna bacanja, a imala je sedam skokova i osam asistencija.

U poraženom timu najbolje su bile Kolijer sa 22 i Mekbrajd sa poenom manje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare