21. Oktobra 2024.

Sabalenka opet broj 1: Da vidimo koliko će trajati

„Broj 1… Da vidimo koliko će trajati“

Beloruskinja je debitovala na prvoj poziciji prošle godine posle Ju-Es opena, u septembru. Tenisku krunu je čuvala oko dva meseca, a onda joj je Iga Švjontek preotela osvojivši završni Masters u Kankunu. I sada se sprema slična situacija, jer će takmičenje najboljih osam u Rijadu, od 2. do 9. novembra, ponovo odlučivati o vrhu svetske liste.

Sabalenka ima samo 41 poen više tako da će nijanse presuditi po završetku Mastersa. Ni jedna ni druga nije branila bodove prošle nedelje, ali kako je VTA menjala neke detalje oko računanja poena na turnirima serije 500, Beloruskinji je to donelo prvo mesto. Obe su izgubile poene, ali je to Poljakinju više koštalo.

Osim titula u Melburnu i Njujorku, Sabalenka je ove godine slavila i u Sinsinatiju i u Vuhanu.

Arina počinje devetu nedelju na vrhu i tek je na 26. mestu po dužini vladavine u istoriji. Ako se zadrži na prvoj poziciji do Australijskog opena gde brani trofej, preskočiće Venus Vilijems (11), Anu Ivanović i Aranču Sančes (12), Dženifer Kaprijati (17), Jelenu Janković (18), Kim Klajsters (20)…

Sa druge strane, Iga je stala na 125 nedelja vladavine i po tome je sedma u istoriji. Ispred nje su Štefi Graf (377), Martina Navratilova (332), Serena Vilijems (319), Kris Evert (260), Martina Hingis (209) i Monika Seleš (178).

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare