20. Oktobra 2024.

Iranski ministar spoljnih poslova: Teheran će SAD smatrati saučesnikom izraelskog napada

Aragči se osvrnuo na skorašnju konferenciju za medije američkog predsjednika

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči upozorio je da će smatrati SAD saučesnikom, ukoliko Izrael ostvari svoju pretnju i izvrši veliki napad na Iran.

Podsećanja radi, pre dva dana novinari su pitali američkog predsednika Džozefa Bajdena da li je “dobro razumeo” šta bi najbliži bliskoistočni saveznik Vašingtona mogao da uradi u okviru odmazde na iranski raketni napad od prvog oktobra i da li će Izrael “zapravo odgovoriti Iranu”.

Bajden je odgovorio sa “da i da”, ali je odbio da pruži dodatne detalje.

Aragči je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks istakao da “svako ko ima znanje ili razumevanje o tome kako i kada će Izrael napasti Iran i/ili pruža sredstva i podršku za takvu glupost, logično treba da bude smatran odgovornim”.

Ministar spoljnih poslova nije direktno pomenuo Vašington u svojoj poruci, ali je njegov post uključivao link ka članku Rojtersa o Bajdenu koji potvrđuje da je svestan planova Izraela da napadne Iran.

Vredi podsetiti i da je Si-En-En objavio vest da su SAD pokrenule istragu nakon što su visoko poverljivi obaveštajni izveštaji o pripremama Izraela za moguće napade na Iran procurili na internetu.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare