20. Oktobra 2024.

Ruski ambasador poručio Londonu: Sukob će prestati za par dana ako obustavite isporuku oružja Kijevu

Mi nastavljamo da živimo svojim normalnim životom, pogrešno je misliti da se na rusku ekonomiju vrši prevelik pritisak koji ona ne može da izdrži, kaže ruski ambasador u Velikoj Britaniji, uz poruku da će do obnavljanja veza Londona i Moskve doći onda kada Britanci shvate da su pogrešili i da gube

Velika Britanija i drugi saveznici Kijeva mogu vrlo lako da zaustave sukob u Ukrajini, kaže ambasador Ruske Federacije u Londonu Andrej Kelin, uz poruku: “Obustavite isporuku naoružanja Ukrajini i sukob će biti završen za par dana.”

“Jednostavno uradite to”, rekao je diplomata za britanski Bi-Bi-Si, odgovarajući na pitanje kako Moskva vidi kraj konflikta. 

“Pogrešno je misliti da ruska ekonomija doživljava preveliki pritisak. Rusija živi svojim sasvim normalnim životom i zalaže se za što skorije političko rešenje (konflikta u Ukrajini), ali mi o tom pitanju ne osećamo da postoji zajedničko interesovanje ni od strane ukrajinskog predsednika i njegove vlade, ni od strane NATO-a čiji ni jedan član ne govori o pregovorima”, rekao je ruski ambasador.

On je ponovio da Rusija neće obustaviti SVO, jer želi da “jednom i zauvek reguliše sukob na osnovu uslova koji će Evropi, Rusiji i Ukrajini obezbediti normalne bezbednosne garancije”, prenosi TASS.

Ambasador je, zatim, govoreći o odnosima Moskve i Londona, poslao donekle optimističnu poruku, rekavši da “veruje da će taj trenutak (normalizacije rusko-britanskih veza) doći”. 

“Istorija naših (diplomatskih) odnosa seže 450 godina unazad. Ako je vaša vlada zauzela pogrešan stav, onda će pre ili kasnije morati da prizna da je on bio pogrešan. Kada shvati da je izvršila pogrešnu procenu i da gubi, onda će možda doći trenutak za konstruktivan dijalog i obnovu odnosa”, zaključio je ruski diplomata.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare