20. Oktobra 2024.

Osam decenija od oslobođenja Beograda – položeni vijenci na Avali i na Groblju oslobodilaca

Beograd je u Drugom svjetskom ratu oslobođen prije 80 godina, poslije tri godine i sedam mjeseci nemačke okupacije. Državna ceremonija odavanja počasti i polaganja vuhenaca kod Spomenika sovjetskim ratnim veteranima na Avali. Položeni vijenci na Groblju oslobodilaca Beograda. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio vijenac na spomenik Neznanom junaku na Avali.

Položeni vijenci na Groblju oslobodilaca Beograda

Izaslanik predsjednika Srbije, ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić položio je tokom državne ceremonije vijenac na Groblju oslobodilaca Beograda.

Vijence su položili i predstavnici Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana i Јermenije, kao i Grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, SUBNOR-a Beograda i Besmrtnog puka.

Vučić položio vijenac na Spomenik Neznanom junaku: Vječno hvala srpskim junacima i herojima Crvene armije

Povodom 80 godina od oslobođenja Beograda, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je vijenac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.

– Osamdeset godina je prošlo od herojskog oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. Vijekovima unazad, nepokolebljiva ljubav prema slobodi davala je snagu našem narodu za pobede u ratovima – naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

učić je u knjigu utisaka kod Spomenika Neznanom junaku napisao: Vječno hvala srpskim junacima i herojima Crvene armije za slobodu koju su nam darivali. Srbija pamti!.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare