19. Oktobra 2024.

Veliki dan u Rijadu: Alkaras se divi velikanima, Novak i Rafa igraju poslednji put

Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće meč za treće mesto na egzibiciji “Slem šest kraljeva” u Rijadu.

Susret počinje u 18.30 časova, a biće to 61. okršaj dvojice igrača, koji se doduše neće računati u zvanične.

Kako god bilo, teniski svet dobio je poslednju priliku da na delu vidi najveći teniski duel. Kako se Španac povlači u novembru, jasno je da će ovo biti poslednja epizoda u njihovom nestvarnom serijalu susreta.

Meč koji privlači veliku pažnju prokomentarisao je i Nadalov naslednik, drugi teniser sveta Karlos Alkaras, kog u finalu očekuje dvoboj sa Janikom Sinerom.

Biće to veliki dan. Na kraju, dve legende, koje su dominirale našim sportom za 20, 25 godina će takođe igrati. I mi, koji sada stvaramo naša rivalstva, naš put, našu nistoriju. Biće to lep dan za sve koji će gledati ova dva meča. Uživaće. Očigledno, uživaću i ja u tom meču Rafe i Novaka, to je poslednji put da igraju jedan protiv drugog“, rekao je Alkaras za “As”.

Teniser iz Mursije suočava se sve češće sa tom ocenom da je naslednik Nadala.

Meni će biti teško da popunim tu prazninu koja će ostati kada se Rafa povuče. Ne smatram da sam ja sledeći san španskog tenisa. Trudim se samo da igram, da uživam u tome što je više moguće i da čimim da ljudi uživaju takođe. Srećan sam što će u Španiji moći malo da odahnu kada se Rafa povuče i što će imati nekog na terenu da ga gledaju i dive mu se, ako uspem da ih jednako uzbudim, biće to nešto neverovatno. Ipak, ne mislim da sam ja taj izabrani naslednik ili da imam bilo kakvu obavezu da popunim prazninu koja će ostati po njegovom odlasku“, poručio je Alkaras.

Novak je nedavno pred dolazak u Rijad rekao da se raduje susretu sa Rafom. Tada još nije bilo izvesno da će igrati jedan protiv drugog.

To bi zaista bilo posebno jer je naše rivalstvo obeležilo jednu tenisku eru. U proteklih 20 godina imali smo više mečeva nego bilo koji drugi rivali u istoriji tenisa. Imam ogromno poštovanje za njega“, rekao je Đoković.

Nadal je posle poraza od Alkarasa rekao da ovaj meč sa Novakom “pomalo budu nostalgičan osećaj” za proteklim vremenima.

Igrali smo mnogo puta, tako da će biti zabavno odmeriti snage još jedan put. Nadamo se da ćemo prikazati dobar šou, odigrati dobar meč i zadovoljiti publiku“, rekao je Nadal. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare