19. Oktobra 2024.

Đoković i Nadal u poslednjoj rivalskoj epizodi

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Rafaela Nadala meč za treće mesto na egzibicionom turniru u Rijadu koji nosi simboličan naziv “Slem šest kraljeva”. Duel je na programu od 18.30 časova, a tok meča možete pratiti na našem portalu.

Turnir u Rijadu nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, ali Saudijcima nije bilo teško da privuku teniske “kraljeve” pošto će pobednik dobiti šest miliona dolara.

Takmičenje je stiglo do završnice, a na njemu su učestvovali Novak Đoković, prvi reket sveta Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Holger Rune i Rafael Nadal, koji sitno broj do penzije, pa će gledaoci u Saudijskoj Arabiji biti među poslednjima koji će ga videti na terenu.

Španac zbog problema sa povredom nije igrao još od Olimpijksih igara u Parizu, a nedavno je najavio da će posle nastupa sa reprezentacijom na Završnom turniru Dejvis kupa u Malagi završiti igračku karijeru.

Nadal i Đoković su bili odmah raspoređeni među četiri najbolja tenisera na turniru, ali su i poraženi od Karlosa Alkaraza, odnosno Janika Sinera, te će igrati meč za treće mesto.

Vrlo verovatno, Đoković i Nadal će odigrati poslednji međusobni duel.

Suparništvo Đokovića i Nadala je najduže u istoriji Open ere, a oni su jedini igrači koji su igrali sva četiri grend slem finala uzastopno u pojedinačnoj konkurenciji. Pored rekorda po broju mečeva, Đoković i Nadal su odigrali najviše finala iz masters serije.

Prvi susret ova dva tenisera, koji je ujedno bio i jedini te 2006. godine, odigrao se na Rolan Garosu u četvrtfinalu, gde je Nadal pobedio Đokovića, koji je odustao zbog povrede leđa u trećem setu, nakon jednog sata i 54 minuta igre.

Ukupno su Nadal i Đoković odigrali 60 zvaničnih mečeva, Novak ima prednost u pobedama sa 31:29. Zanimljivo je da je Đoković igrač s najviše pobeda u karijeri protiv Nadala, dok je Španac teniser s najviše pobeda protiv Đokovića. Srbin je jedini teniser koji je pobedio Nadala u tri finala na šljaci. Mnogi stručnjaci smatraju da je Đoković jedini koji je parirao i bio bolji od Nadala na šljaci.

Ljubitelji tenisa će imati priliku još jednom da vide velikane teniske igre jednog preko puta drugog i to u Rijadu na turniru prestižnog i simboličnog naziva – “Slem šest kraljeva”, koji itekako pristaje ponajviše Đokoviću i njegovom najvećem rivalu Nadalu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare