18. Oktobra 2024.

Uhapšeno 26 osoba u Srbiji, Rumuniji i Finskoj zbog sumnje na trgovinu drogom

Jedanaest osoba uhapšeno je u Srbiji, 14 u Rumuniji i jedna osoba u Finskoj zbog sumnje na trgovinu drogom, u okviru zajedničke policijske akcije Rumunije, Finske, Estonije i Srbije, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji 18. oktobra.

Akcija je, kako se navodi, bila koordinisana od strane Evrodžasta i Europola.

“Na teritoriji Srbije lišeni su slobode: T.R., J.D., D.S., N.P., S. I., M.S., E.S., B.F., D.P. , I.Ž. i G.M., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo navodi da je tokom operacija zaplenjeno više od šest miliona psihoaktivnih lekova, čija tržišna vrednost iznosi 12, 5 miliona evra, a da je kriminalna grupa delovala širom Evrope od oktobra 2023. do 17. oktobra 2024. i kupovala psihoaktivne lekove od organizovane kriminalne grupe u Srbiji.

“Psihoaktivni lekovi, koji se koriste za lečenje anksioznosti, konvulzije i nesanice, bili bi između ostalog, sakriveni u gumama putničkih vozila i kamionima i prenošeni dalje u Rumuniju i Estoniju, odakle su dalje transportovani u nordijske zemlje”, saopštilo je tužilaštvo.

Navodi i da ke 17. oktobra obavljen 41 pretres u Rumuniji, 19 u Srbiji i jedan u Finskoj “kojom prilikom je zaplenjena velika količina psihoaktivnih lekova, mobilnih telefona i luksuznih vozila”.

Svim licima koja su uhapšena je određeno policijsko zadržavanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare