18. Oktobra 2024.

Sferopulos izdvojio tri ključa za pobjedu nad Barselonom

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos kaže za Sport klub da ni ne gleda tabelu Evrolige uprkos startu svog tima 3-0, a govorili smo i o ključevima za meč sa Barselonom

“Ne gledam tabelu, gledam jedino prema sledećem protivniku, a to je Barselona. Idemo utakmicu po utakmicu, kao što smo i govorili od početka sezone – tako ćemo funkcionisati. Za nas je veoma važno da se usredsredimo na ovu utakmicu, duplo je kolo, teško je za sve timove, teško je putovati i igrati. Moramo da ostanemo fokusirani i sada jer igramo protiv veoma kvalitetnog tima”, rekao je Sferopulos za Sport klub i dodao:

“Imaju kvalitet i iskustvo, imaju po trojicu igrača na svakoj poziciji, a svako od njih može da našteti protivniku kada ima dobar dan. Mogu da vas podsetim da je (Dario) Brizuela prošle godine ovde prelomio meč u njihovu korist. Bilo da su starteri ili da dolaze s klupe, njihovi igrači imaju veliki kvalitet – ako nismo koncentrisani da se suočimo s njima kao timom, daćemo im šansu da se neko iskaže, a to ne želimo da se dogodi”.

Na pitanje da izdvoji šta je ključno za trijumf nad Kataloncima, Sferopulos kaže:

“Zasigurno moramo da imamo dobru defanzivnu tranziciju, da kontrolišemo skok i da ne gubimo lopte”.

Miloš Teodosić se u Istanbulu vratio u tim posle suspenzije i za sedam minuta u drugom poluvremenu odigrao je jako dobro u pobedi nad Fenerbahčeom.

“Miloš nam je u (trećoj četvrtini) utakmice sa Fenerom napadački dao rešenja. To je bio period meča kada smo malo oklevali u napadu, ali on je svojim talentom i iskustvom pronašao rešenja, ‘odblokirao’ je ekipu.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare