18. Oktobra 2024.

Na ovo niste navikli, samo četiri poena Nikole Jokića

Bogdan Bogdanović proveo je meč na klupi, Vasilije Micić ubacio pet poena za svoj tim.

Nikola Jokić na jednocifrenom učinku, a u igri je proveo 29 minuta. To je sigurno stvar na koju najbolji košarkaš planete nije navikao ljubitelje ove igre, ali je i pored te činjenice Denver slavio protiv Minesote – 132:126.

Naravno, radi se o mečevima u predsezoni, koji trenerima služe da uigraju ekipu i da „probaju“ neke igrače. Jokić svakako nije u toj kategoriji, njegova uloga će biti noseća kad sezona i zvanično počne.

Ovako, Srbin nije forsirao, samo sedam puta je i šutirao ka košu rivala, meč je završio sa više nego skromnih četiri poena, uz sedam skokova i sedam asistencija.

Najbolji pojedinac susreta bio je mladi Džulijan Srtouter koji je ubacio 33 poena, Džamal Mari je brojao do 25, a Majkl Porter do 16 poena. Kod domaćina istakao se Luka Garza sa 29 poena i devet skokova.

Kvin Snajder, trener Atlante, još jednom je Bogdana Bogdanovića ostavio na klupi svog tima. Njegova ekipa je izgubila od Oklahome (99:104). U ovom duelu istakao se Kobi Bafkin sa 31 poenom, bio je najefiksniji na meču, ali je njegov tim ipak poražen.

Ispostavilo se da je u noći između četvrtka i petka najkefikasniji Srbin bio Vasilije Micić sa pet poena, u porazu Šarlota od Indijane (121:116). Ovaj meč rešen je posle produžetka, uz odlične partij Tarnera, koji je stigao do 17 poena, Frimen je ubacio 15, a Halibarton i Šepard po 14. Najbolji pojedinac u poraženoj ekipi bio je Brendon Miler sa 20 poena.

Da učinci najboljih pojedinaca NBA lige nisu preterano bitni u mečevima predsezone pokazao je i slučaj Luke Dončića, koji je duel svog Dalasa presedeo na klupi, ali su njegovi saigrači odlično odradili posao protiv Milvokija (109:84), najefikasniji je bio Kajri Irving sa 14 poena.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare