16. Oktobra 2024.

Čarobnjak Mesi magijom obilježio 20 godina

Kompletirano je 10. kolo južnoameričke zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. Argentina nastavlja da ređa pobede, slavila je na Monumentalu 6:0 protiv Bolivije uz neverovatnu partiju Lionela Mesija. Ubedljiv je bio i Brazil protiv Perua 4:0.

Aktuelni šampion sveta umeo je svojevremeno da primi po šest golova od Bolivije. Jednom i dok je veliki Dijego Maradona bio selektor. Ali sada je došao red da se vrate ti dugovi.

Od 1947. Argentina ovako ubedljivo nije pobedila Boliviju u takmičarskim mečevima (slavila 7:0 2015. ali u prijateljskoj utakmici), a ova noć je bila predodređena za tako nešto. Jer na velikom Monumentalu najveći argentinski fudbaler svih vremena Lionel Mesi obeležio je tačno 20 godina od debija u seniorskom fudbalu.

I to je uradio u velikom stilu. Zabeležio je het-trik, 10. u dresu nacionalnog tima, čime se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom, koji je u dresu Portugalije takođe zabeležio 10 het-trikova. Pored toga imao je i dve asistencije.

Upravo je Mesi otvorio seriju golova u 19. minutu. Potom je u 43. minutu vratio asistenciju Lautaru Martinesu, a u nadoknadi prvog dela asistirao i Hulijanu Alvaresu. U 49. minutu poništen je gol Otamendiju, a u 69. minutu postignut je jedini gol u kojem nije bilo direktnog Mesijevog uticaja. Almada je iskoristio asistenciju Moline.

Mesi je kompletirao het-trik golovima u 84. i 86. minutu za konačnih 6:0. Ubedljiv je bio i Brazil. Uspeo je Selesao da veže dve pobede prvi put posle 13 meseci.

Pao je Peru u Braziliji 4:0. Prva dva gola postigao je Rafinja iz penala u 38. i 54. minutu. Pereira je povisio u 71. minutu na 3:0, a Luiz Enrike tri minuta kasnije postavio konačnih 4:0.

U ostalim mečevima Kolumbija je takođe bila ubedljiva protiv Čilea 4:0, Paragvaj je pobedio Venecuelu 2:1, dok su Urugvaj i Ekvador igrali 0:0.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare