15. Oktobra 2024.

Ovo se ne propušta: Enganu u MMA meču poslije skoro tri godine

Fransis Enganu je napustio UFC kao šampion – bio je apsolutno nezadovoljan ponudom koju je dobio od Dejne Vajta i ostatka rukovodstva najkvalitetnije svetske promocije. Velika šteta, budući da ga nikada nismo videli u oktagonu u okršaju sa Džonom Džonsom ili Tomom Aspinolom, trenutno najvećim imenima teške kategorije u MMA.

Ipak, imaćemo priliku da ga vidimo na delu u mešovitim borilačkim veštinama. Kamerunac se posle finansijski izuzetnog izleta u boks vraća u MMA. Poslednji put se borio u januaru 2022. godine kada je odbranio pojas savladavši Sirila Gana.

U subotu 19. oktobra u Rijadu (a gde drugo?) održaće se velika priredba organizacije PFL pod nazivom “PFL Super borbe: Bitka Džinova”.

“Džinovi” iz naslova su Enganu i Brazilac Renan Fereira.

Fereira (34 godine, 203 cm) naširoko se smatra jednim od najboljih teškaša sveta van UFC, a publici iz regiona postao je još poznatiji u avgustu 2022. godine kada ga je pobedio Hrvat Ante Delija. Ukupno u profesionalnom kavezu ima 13 pobeda (11 KO, 1 sabmišn) i 3 poraza.

Govore da sam ja favorit, ali ne bore se imena, bore se talenti. Ime u oktagonu ne znači ništa. Da vam nešto kažem, ovaj momak ima mnogo talenta. Od svih svojih protivnika, verujem da će mi prirediti najtežu borbu. Ulazim u ovaj meč kao autsajder”, izjavio je Enganu u razgovoru sa novinarom Arijelom Helvanijem.

Enganu je u svojoj impresivnoj životnoj priči od izbeglice iz Kameruna i beskućnika u Francuskoj postao jedna od najbogatijih i napojznatijih ličnosti borilačkog sveta. U profesionalnim borbama ima skor od 17 pobeda (12 KO, 4 sabmišna) i 3 poraza, a kao bokser je u profesionalnom ringu nastupio dvaput i oba puta izgubio. Jednom od Tajsona Fjurija, kada je oduševio svet boksa i bio poražen diskutabilnom sudijskom odlukom, a drugi put ga je brutalno nokautirao Entoni Džošua.

Ipak, period između borbe u PFL i duela sa Džošuom bio je tragičan za Enganua jer je 29. aprila tekuće godine tragično preminuo njegov 15-mesečni sin Kobi.

Neće u fokusu biti samo glavna borba Enganu – Fereira. “Kard” koji nas očekuje u saudijskoj prestonici prepun je velikih imena, a u sunaslovnoj borbi videćemo brazilske zvezde Kris Sajborg i Larisu Pašeko. Tu je i borba srednje kategorije (do 84 kg) u kojoj se sastaju neporaženi Džoni Eblen, nekadašnji Belatorov prvak, i Fabijan Edvards, brat bivšeg UFC šampiona Liona Edvardsa.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare