Isprobajte recept koji će se svideti cijeloj porodici
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za gulaš koji će vas oduševiti.
Gulaš – sastojci:
2 veća crna luka
2 paprike mođe 1 ljuta
1 svež paradajz
600 -700 gr pilećeg mesa
lovorov list
1 kašika brašna
1 kašičica ml paprike
malo suvog začina
ml biber, ulje
Gulaš – priprema:
Iseći sitno crni luk i papriku pa pržiti ok 20 minuta. Od piletine odvojiti kosti i iseći na veće komade.
Kad se luk isprži na ulju, baciti meso, lovorov list, malo vode i krčkati oko 50 minuta.
Dodati izmešano brašno i papriku sa malo vode i ubaciti. Dodati malo vode da se dobije ređa masa. Ubaciti i na kockice iseckan paradajz.
Posoliti i dodati začin i biber. Kuvati pet minuta, pa dodati peršunov list po želji. Vrhunski. Servirati uz krompir pire.
Recept:Bakina kuhinja
magazin.novosti.rs