13. Oktobra 2024.

“Čudovište” ide ka Evropi: Slijedi totalna promjena

Uragan Lesli se približava Evropi, a njegov uticaj na vremenske prilike osjetiće se već početkom naredne nedjelje u Španiji i Portugalu.

N1 prenosi da će uragan oslabiti kako bude izlazio na kopno. Manja količina nestabilnog vazduha će prodreti i preko zapadnog Mediterana i moguće je formiranje mediteranske depresije Medikana.

Samo male količine nestabilnog vlažnog vazduha atlantskog porekla dopiru do naših najsevernijih delova unutrašnjosti i severnog Jadrana.

Meteorolog televizije N1 Bojan Lipovšćak javlja da danas u tim krajevima postoji mogućnost naoblačenja, a u Gorskom kotaru bi moglo biti kiše. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti biće oko 20, a na Jadranu do 25 stepeni.

U ponedeljak ujutru se po kotlinama u unutrašnjosti očekuje magla, a temperature će biti od 5 do 8 stepeni. Na Jadranu će jutarnje temperature biti od 12 do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od 18 do 20 stepeni.

Do kraja sledeće nedelje u unutrašnjosti će biti jutarnje magle, ali će vreme biti sunčano i stabilno. Krajem sedmice očekuje se pogoršanje, a veće količine padavina moguće su u petak i subotu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare