13. Oktobra 2024.

Worksport razvio poklopac sanduka sa solarnim panelom za Rivian R1T

Worksport je američka kompanija koja se specijalizovala za prodaju pokrivača za teretne delove pikap kamioneta. Međutim, takođe se bave prenosivim energetskim rešenjima i solarnim panelima. Sada kompanija spaja svoje poslovne oblasti i predstavlja potpuno novi proizvod posebno razvijen za električni pikap Rivian R1T.

Novi ravni poklopac koji je razvio Worksport opremljen je solarnim panelima i baterijskim skladištem energije. Trebalo bi da omogući dodatnu energiju za, na primer, rad kamperske opreme ili napajanje alata na radnom mestu, bez rizika od pražnjenja visokonaponske baterije automobila.

Solarni paneli takođe mogu puniti bateriju automobila u vanrednim situacijama, iako bi to trajalo, jer je snaga relativno niska. Worksport to opisuje kao neku vrstu produživača autonomije.

– Ponosni smo što proširujemo našu ponudu proizvoda dodatkom za Rivian R1T u skladu sa našom misijom da pružimo inovativna i održiva rešenja za tržište automobila. Naš proizvod će biti odlični saputnici za vlasnike Riviana koji cene funkcionalnost, svestranost i odgovornost prema životnoj sredini, komentariše Stiven Rosi, izvršni direktor Worksporta.

Pored pomoći u proizvodnji dodatne energije, poklopac teretnog dela takođe štiti teret u sanduku i doprinosi poboljšanju aerodinamike vozila.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare