12. Oktobra 2024.

“Rusija je “osuđena na pobjedu”, ali šta ako Putin umre?”

Ruski TV voditelj Vladimir Solovjov rekao je tokom emisije u četvrtak da je njegova zemlja “osuđena na pobedu” u ratu sa Ukrajinom i da ruska politička scena neće biti mnogo pogođena u slučaju odlaska predsednika Vladimira Putina.

“Hajde da zamislimo najgori mogući scenario, najgori scenario, ne daj Bože… kontinuitet vlasti je u tom slučaju zagarantovan”, rekao je Solovjov u prenosu koji deli antikremljanski list Ruski medija monitor.

Solovjev je poznat po tome što vodi emisiju “Veče sa Vladimirom Solovjevim”, koju emituje državna televizija Rusija 1, u kojoj učestvuju istaknute političke ličnosti i komentatori. Poznat je i po otvorenoj podršci predsedniku Putinu.

Čini se da se njegovi komentari odnose na mogućnost smrti ruskog predsednika Putina. U toj emisiji, između ostalog, govorio je o uraganima u Americi, ratu u Ukrajini, kao i o navodnim zapadnim planovima za propast Rusije, prenosi Njuzvik.

-“Naravno da sam jako zabrinut za Amerikance, tako je. Uragan više nije toliko jak ni zastrašujući iako su svi zabrinuti”, rekao je on, a zatim se rugao stanovnicima Floride koji su govorili o šteti nakon uragana Milton na društvenim mrežama.

“To je njihov problem, tamo su uragani česti. Ako se zgrade sruše, srušile su se”.

Zatim se osvrnuo na temu rata u Ukrajini.

“Da li se svi ratovi završavaju za pregovaračkim stolom? Znamo mnogo ratova koji su se završili potpunim uništenjem druge strane, rekao je on i ustvrdio da Ukrajina nema ni pravo ni mogućnost da zadrži određene teritorije predviđene u postsovjetskim granicama, kao što su Krim, Donbas, Zaporožje i Herson.” .

“Ukrajina smatra da sa populacijom od 30 miliona ljudi može da zauzme teritorije na kojima živi 8-10 miliona i da ih drži, zajedno sa stanovništvom koje ih mrzi”, rekao je Solovjov.

Emisiju je završio govoreći o planovima Zapada da porazi Rusiju, za koje je rekao da će se sastojati od političkog poraza i vojnog kolapsa.

On nije direktno imenovao ruskog predsednika Putina, ali je rekao da će Rusija i njene vojne operacije u Ukrajini preživeti promenu političke scene zemlje i da je Rusija “osuđena da pobedi u tom ratu”.

“Hajde da zamislimo najgori mogući scenario. Najgori scenario, ne daj Bože. Kontinuitet vlasti u Rusiji je zagarantovan. U Rusiji je podignuta čitava generacija lidera i došla na vlast u Rusiji. Ovi lideri su visoko profesionalni i patriotski nastrojeni, timski su igrači”, zaključio je Solovjov, prenosi Newsweek..

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare