12. Oktobra 2024.

Američki brend prvi put u Evropi: Evo šta sve donosi

Američki proizvođač automobila Ram sprema se da predstavi svoj prvi potpuno električni kamionet za Evropu – Ram 1500 REV.

Ovaj kamionet baziran je na STLA Frame arhitekturi, a ima bateriju od čak 168 kWh i 563 kilometra dometa sa samo jednim punjenjem.

Sa naprednim sistemom punjenja, njegova ogromna baterija može da, nakon samo 10 minuta punjenja, omogući 180 kilometara vožnje. Što se tiče njegove snage, kapacitet vuče je do 6,3 tone, uz nosivost do 1,2 tone.

Kada je u pitanju pogonski sklop, vozače očekuju dva elektromotora, odnosno sistem pogona na sva četiri točka uz kombinovanu snagu od 654 KS, uz maksimalni obrtni momenat od 1.139 Nm.

Jedna od najvažnijih karakteristika ovog kamioneta jeste prednji prtljažnik koji ima kapacitet 425 litara, a enterijer se odlikuje multimedijalnim sistemom dijagonale 12 inča, kao i displejem u boji.

Podrazumevaju se sve najnaprednije tehnologije za bezbednost i pomoć vozačima, a cene i dalje nisu objavljene, ali bi Ram 1500 REV trebalo da stigne u Evropu tokom trećeg kvartala 2025. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare