12. Oktobra 2024.

Ovaj Rafin rekord niko neće oboriti

Rafael Nadal i njegova odluka da okonča profesionalnu karijeru, i dalje su glavna tema u svetu tenisa.

Španca u novembru u Malagi očekuje poslednji nastup, na finalnom turniru Dejvis kupa od 19. do 24. novembra.

U međuvremenu, oglasile su se gotovo sve značajnije osobe iz sveta tenisa i sporta, a nedvosmislen zaključak je da će njegovim odlaskom u igračku penziju, tenis izgubiti mnogo.

Njegov stric Toni Nadal, koji mu je ujedno bio i trener do 2017. godine, španskim medijima otkrio je jedan zanimljiv podatak.

On kaže da Nadal ima jedan rekord sa kojim se povlači i koji niko neće moći da obori.

Rafa nikada u svom životu nije polomio reket. Jednom sam mu rekao, usudi se da baciš reket i ja više nisam tvoj trener. Ima na milione dece na svetu koja bi želela da imaju reket, a nemaju ga“, izjavio je Toni Nadal.

To je rekord koji je zaista teško oboriti, jer gotovo da nema značajnijeg imena iz sveta tenisa, a da makar jednom nije polomio reket.

Nadalov veliki rival, Rodžer Federer, bio je poznat po lomljenju reketa, ali u juniorskim danima.

O tome je pričao bivši direktor Najkija, Majk Nakađima.

Kada sam upoznao Rodžera 1994, on je tada izlazio iz sveta juniora i bio je vrlo talentovan igrač, ali bi reket polomio dok biste trepnuli. To nije bio Federer kog mi znamo. Jednog dana sam ga pitao kada se to kod njega promenilo i kada je postao neko kog svi vole. Ne znam nikog da ga mrzi. Pitao sam ga šta se desilo. Rekao mi je da je kao junior igrao meč sa Maratom Safinom. U pitanju je bio meč koji je određivao ko je najbolji junior sveta i Rodžer je slavio u tri seta. Došao je kući i gledao snimak i svi su pričali o tome kako su on i Marat loši momci na terenu, a ne kako su im dobri udarci. Vikanje, vrištanje, lupanje reketa, bacanje istih, to je bilo u fokusu, a ne udarci“, rekao je dorektor Najkija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare