11. Oktobra 2024.

Novak u polufinalu Šangaja!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se plasirao u polufinale Mastersa u Šangaju pošto je savladao Čeha Jakuba Menšika na 2:1. Po setovima je bilo 6:7, 6:1, 6:4.

Sukob generacije – tako bi mogao da se nazove duel koji su odigrali 19-godišnji Čeh i 37-godišnji Srbin. Na kraju je ipak iskustvo prelomilo, te će Đoković za mesto u finalu igrati u subotu od 13 časova protiv Tejlora Frica.

Prvi set je u prvom delu bio dosta miran. Do rezultata 3:3 nismo videli ni jednu brejk loptu. Prvi je napao Novak. U sedmom gemu je stigao do dve brejk lopte, ali nažalost nijednu nije realizovao.

Međutim, ono što mu nije pošlo za rukom tada učinio je u devetom gemu. Posle mnogo sreće i uz pomoć mreže dolazi do još jedne šanse da oduzme servis rivalu, koju koristi za vođstvo od 5:4.

Servirao je za prvi set, imao 30:15, a onda napravio tri neiznuđene greške i praktično je vratio Čeha u set. Naredna dva gema su obojica bili sigurni na svoj servis i ušlo se u taj brejk.

Đoković je odlično počeo i poveo 3:0 uz mini brejk. Međutim, onda je usledio veliki pad. Što zbog Novakovih grešaka, što zbog sjajnih servisa Menšika, Čeh je osvojio sedam od narednih osam poena i stigao do prvog seta.

Nije gubitak seta uticao na Novaka. U drugom setu je bio sjajan. Odmah je napravio brejk za 2:0, onda još jednom oduzeo servis Menšiku u šestom gemu i rešio ovaj deo igre sa 6:1.

Đoković je bio bolji rival i u trećem setu. U trećem gemu je propustio dve brejk lopte, ali je u petom konačno realizovao četvrtu šansu za oduzimanje servisa i poveo 3:2. Time je praktično rešio pitanje pobednika i zakazao deseti međusobni meč protiv Frica.

Novak je dobio svih prethodnih devet dula protiv Amerikanca. Ako ga ponovo pobedi za titulu će igrati protiv boljeg iz meča Siner – Mahač.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare