11. Oktobra 2024.

Japanac prvi put u Evropi: THK predstavlja automobil krcat tehnologijom

Japanska tehnološka kompanija THK, poznata po tome što snabdeva vodeće svetske proizvođače, predstaviće na sajmu u Parizu prototip svog potpuno funkcionalnog električnog automobila.

Konkretno, puno ime ovog modela je THK LSR-05, a prvi put je prikazan na sajmu automobila u Tokiju 2023. godine, i napravljen je u saradnji sa Širo Nakamurom i SN Design platformom.

Zamišljeno je da LSR-05 bude automobil koji će prikazati sva napredna dostignuća kompanije THK, uključujući poseban sistem klizanja sedišta, motore u točkovima pri pogonu na sva četiri točka, aktivnus uspenziju, kao i sistem beskontaktnog punjenja.

U pitanju je sportski četvorosed krosover kupe, dimenzija 4.995mm x 1.965mm x 1.530mm, sa dva motora u zadnjim točkovima (93 kW) i prednjim motorom od 220 kW. 

Uz to, kabina će biti opremljena naprednim sistemom prilagođavanja sedišta i ostalim tehnologijama koje čine enterijer “luksuznim i udobnim”, rekli su iz THK.

“Biće veoma poseban dan za našu kompaniju kada budemo izložili vozlo na Sajmu automobila u Parizu. To će biti prvi put da je THK prikazao prototip van Japana”, istakao je izvršni direktor ove kompanije Akihiro Teramači. 

Kompanija THK, inače, osnovana je 1971. godine u Tokiju, i vremenom je postala veliki snabdevač u segmentu mašinskih alata i automobilske tehnologije. Izvoze širom sveta, a prisutni su i u Evropi – na primer, imaju proizvodne kapacitete Enzišajmu, u Francuskoj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare