11. Oktobra 2024.

Sipajte 50 grama ovog praha u WC šolju i zauvijek zaboravite na ribanje

Čišćenje WC šolje je mukotrpan posao koji često odgađamo i izbjegavamo jer nam se jednostavno ne da da radimo tako nešto. I to je sasvim logično. Međutim, sigurni smo da biste mislili drugačije, da postoji lakši, brži i uspješniji način da pravilno očistite WC šolju punu tvrdokornih mrlja koje ni neka kemijska sredstva ne mogu u potpunosti ukloniti. Međutim, postoji jeftin i ekološki prihvatljiv način čišćenja WC školjke koji je potpuno siguran za okoliš. Najbolje od svega, nije potrebno ribanje, samo pustite da voda obavi svoj posao.

Mama Lauren iz Australije podijelila je na društvenim mrežama kućni trik kako se lako riješiti i najtvrdokornijih mrlja i kamenca u WC šolji, bez upotrebe hemikalija i bez mukotrpnog ribanja.

– Kao i većina ljudi, ne volim da čistim toalet. Međutim, s obzirom na to da imam djecu, moram da vodim računa o higijeni kupatila, posebno wc šolje. Umjesto mukotrpnog ribanja i trošenja novca na skupe hemijske proizvode koji su mi pekli oči, otkrila sam jeftin i nevjerovatan način da jednostavno očistim WC šolju, napisala je.

slika

Kako je objasnila Lauren, za čišćenje koristi limunsku kiselinu koja lako uklanja kamenac i najtvrdokornije mrlje. Uveče prije spavanja jednostavno sipam 50 grama limunske kiseline u wc šolju, pazeći da prekrije kamenac i mrlje. Zatvorim i ostavim preko noći. Ujutro samo pustim vodu i sve naslage se lako ispiru. Važno je samo da niko ne ide u toalet dok limunska kiselina radi. Zato to radim noću dok svi spavaju, rekla je ona, prenosi Krstarica .

Prema njenim riječima, nakon ovog tretmana vaša WC šolja će zablistati kao nova.

Jutarnji.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare