11. Oktobra 2024.

Avtovaz pokrenuo proizvodnju sedana Lade Aure

Zvanična ceremonija pokretanja proizvodnje modela po imenu Lada Aura je održana u sedištu Avtovaza u Toljatiju. Pod ovim nazivom krije se proširena verzija limuzine Lada Vesta i namenjena je prvenstveno poslovnim voznim parkovima i taksi službama, ali i popunjavanju voznih parkova službenim vozilima opštinskih, regionalnih i saveznih vlasti Ruske Federacije.

Lada Aura je za 245 milimetara duža od originalne Veste (4.690 mm naspram 4.445 mm). Celokupno povećanje gabarita po ovoj osi dolazi kao rezultat umetka u prostoru za noge putnika u drugom redu. Rastojanje između naslona prednjih sedišta i zadnje sofe je 1.060 mm.

Zadnja vrata su uvećana, a deklarisana su i poboljšana izolacija buke i udobnije postavke sistema vešanja, iako je klirens od tla i dalje impresivan za vozila iz segmenta limuzina i iznosi 176 mm. Lada Aura je opremljena serijskim benzinskim motorom radne zapremine 1.8 sa 122 konjske snage, dok ulogu menjača igra kineski varijator.

Od strane ruskog proizvođača su obećana tri nivoa završne opreme. Poneće nazive Techno, Aura Black i Aura Grey. Osnovna verzija već uključuje četiri vazdušna jastuka, ESP, presvlake koje kombinuju materijale od tkanine i kožu, grejanje prednjih sedišta, dogrevane volan, šoferšajbnu i mlaznice za pranje. Tu su i multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale sedam inča, kamera za vožnju unazad, sistem za praćenje mrtvog ugla, prednji i zadnji parking senzori, svetla za maglu sa svetlima za krivine i 16-inčne aluminijumske felne.

Više poželjne verzije nude unutrašnje ukrase od prave kože u crnoj ili svetlosivoj boji. Takve Aure imaju ekran informativno-zabavnog sistema od 10 inča, napredni muzički sistem, grejanje zadnjeg sedišta i točkove s naplacima od 17 inča, a koji su jedinstvenog dizajna.

Do sada je objavljena samo početna cena Aure i ona iznosi 2,6 miliona ruskih rubalja, što je u „našim parama“ negde oko 24,6 hiljada evra. Poređenja radi da navedemo da sedan Vesta, i to kada je u maksimalnoj konfiguraciji po imenu Techno, a koja uključuje i CVT, sada košta 1,96 miliona rubalja (18,5 hiljada evra). Prodaja Aure će početi kasnije.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare