10. Oktobra 2024.

Neviđena greška BBC-ja, pogledajte prognozu koju su objavili

‘Ljudi, bez panike, Milton nas neće stići…’

Javili su se i njihovi meteorolozi koji su građane uvjerili da nema razloga za brigu

Aplikacija i web stranica BBC Weather trenutno imaju grešku, koja pokazuje da Veliku Britaniju trenutno pogađaju vjetrovi od preko 13.000 milja na sat i noćne temperature od 404 stepena Celzijusa, prenosi BBC.

– Ne brinite, uragan Milton nas nije stigao! Došlo je do greške u podacima kod naših dobavljača, radimo na rješavanju problema – najavio je njihov meteorolog Matt Taylor.

Ekstremni uslovi prikazani su u prognozama za London i Notingem. Oglasio se i drugi meteorolog Simon King koji je uvjerio građane da nema razloga za brigu.

– Ups, nemojte da vas uznemiravaju podaci u našoj aplikaciji BBC Weather jutros. Budite sigurni da neće biti orkanskih vjetrova niti ekstremnih noćnih temperatura – rekao je King.

BBC Weather je rekao da je došlo do greške koja je uzrokovala generiranje netačnih podataka, što je uglavnom uticalo na očitavanje vjetra, ali i na temperature.

– Znamo da je danas posebno veliko interesovanje za vremensku prognozu, a to je frustrirajuće za korisnike. Zaista nam je jako žao i radimo na rješavanju problema – najavili su.

Naime, u četvrtak će padati kiša na jugu zemlje, dok se u istočnom dijelu očekuju jači pljuskovi. Udari vjetra dostizat će maksimalnu brzinu od 48 kilometara na sat.

Met Office je izvijestio da bi uragan Milton potencijalno mogao donijeti loše vrijeme u Ujedinjeno Kraljevstvo sljedeće sedmice ako njegovi ostaci završe u Atlantiku.

Jutarnji.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare