10. Oktobra 2024.

Stavite aluminijumsku foliju u sudoper i gledajte kako se dešava magija…

Počnimo ovaj članak s napomenom: ne peremo uvijek suđe odmah nakon ručka, ali se trudimo, jer nam je lakše nositi se s manje nereda. Ali šta radite sa vrelim uljem koje vam ostane nakon pripreme ukusnog pečenja za nedeljni ručak?

Prije nego što ga sipate u sudoper, treba da znate da ulje i mast nikada ne treba sipati u odvod sudopere. Ta tečnost će se ohladiti i učvrstiti u gustu, ljepljivu kašu koja može začepiti vaše cijevi. Iako ovo može zvučati smiješno očigledno, mnogi ljudi zapravo ne znaju kako pravilno odložiti mast i ulje za kuhanje.

@kalejunkie I had to try it, thx to @LADbible, and its a LIFE CHANGER! #bacon #baconhacks #lifehacks #foodhacks #foodtiktok ♬ original sound – Nicole K. Modic

Čak i ako vam se odvod ne začepi odmah, male količine masnoće mogu se vremenom nakupiti u obliku mulja, što polako dovodi do velikih problema. Posljednja stvar koju želite je da odčepite začepljen odvod ili kanalizacijski vod, što bi moglo dovesti do ozbiljnog oštećenja vašeg doma. Srećom, postoji jednostavan trik koji možete vidjeti na TikToku od Nicole K. Modic, također poznate kao @kalejunkie. Korištenje aluminijske folije može vas spasiti ove potencijalno skupe greške: samo stavite aluminijsku foliju preko odvoda, ulijte mast, pričekajte da se stvrdne, a zatim je bacite.

Nekima je poznata ideja da vruću mast i ulje sipaju u konzervu ili teglu posebno izdvojenu za tu svrhu. Ako to radije ne radite po kuhinji, svidjet će vam se ova brza i jednostavna metoda. Sve što vam treba je mali komad aluminijske folije.

Jutarnji.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare