10. Oktobra 2024.

Novak: Menšik će biti težak izazov

Jakub Menšik je odličan dokaz da za Novaka Đokovića postoji novo zanimanje u tenisu.

Otkrivač mladih talenata. Novak je Čeha primetio još 2022, kada je igrao finale juniorskog Australijskog opena, pozvao ga prvo da trenira sa njim u Beogradu pa u Crnoj Gori i tako ubrzao njegov napredak.

Danas je Menšik jedan od klinaca koji najviše obećavaju, još je tinejdžer ali ima razarajuću igru. Sa 19 godina Čeh je jedno od otkrića sezone. U Šangaju je pobedio Dimitrova i protiv Novaka će igrati sa ogromnim samopouzdanjem.

– Proveo sam vreme prateći njegov razvoj, radili smo zajedno i pokušavam da budem na raspolaganju njemu i sličnim mladim teniserima. Njegovi roditelji su sjajne osobe. Uvek sam smatrao da ima potencijal da bude jedan od najboljih na svetu – ističe najbolji teniser svih vremena

Zahvaljujući tim treninzima i praćenju njegovog razvoja, Đoković ima dovoljno informacija o 65. teniseru sveta pred njihov prvi duel.

– Veoma je visok, ali se kreće fantastično. Ima odličan servis, veoma je stabilan sa osnovne linije, na teren će izaći svestan da nema šta da izgubi – nabraja Đoković vrline ovog 1,93 metara visokog momka.- Očekujem težak izazov jer veoma snažno udara, a ova podloga mu odgovara. Volim da gledam njegove mečeve jer ume da odigra sve što treba, agresivan je, ali zna i da se brani dobro. Mnogo je napredovao na fizičkom nivou poslednjih godina.

Nole je pričao i o promeni pravila o dužini pauza pred servis. Vreme je opet skraćeno i mnogi teniseri se zbog toga bune.

– Mnogo je opomena za igrače zbog prekoračenja vremena. Sudije brže aktiviraju satove, zato što u Šangaju imamo skupljače loptica koji dodaju peškire teniserima. Mislim da je ovo pravilo bez smisla. Četiri godine smo morali sami da idemo po peškire i sada odjednom, bez ikakvog obaveštenja, opet je dozvoljeno skupljačima loptica da nam dodaju a sudije su striktnije sa vremenom. Razumem da je želja da se ubrza igra, ali ne možemo da menjamo pravila u sred sezone – objašnjava Novak.

Njegov duel protiv Menšika je sutra na programu, a ukoliko se plasira u polufinale, rival će biti bolji iz meča Davida Gofana i Tejlora Frica.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare