10. Oktobra 2024.

Sferopulos: Hoću da ovo bude naša neosvojiva tvrđava

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos nije krio zadovoljstvo igrom ekipe s Malog Kalemegdana u trijumfu nad Baskonijom 78:71 u drugom kolu Evrolige.

„Kontrolisali smo igru svih 40 minuta. Počeli smo veoma dobro od početka utakmice. Više puta su se vraćali i zapretili preokretom iako smo imali dvocifrenu razliku. Ipak, kontrolisali smo igru sve vreme. Odbrana nam je bila odlična, sveli smo ih na 71 poen. Na tri zvanične utakmice davali su 83 poena (u proseku). Znali smo kako da čuvamo Hauarda i igrali smo posebnu odbranu na njim. Odigrali smo kao tim, tako želim da nastavimo. Hvala navijačima za izuzetnu podršku, zahvaljujući njima smo došli do pobede. Hoću da ovo bude naša tvrđava koju niko ne može da sruši. Moramo da se borimo u svakoj utakmici na domaćem parketu“, naglasio je 57-godišnji stručnjak.

Grk je u više navrata isticao odbranu kao kvalitet ekipe koju predvodi, a ocenio je igru i na širem planu.

„U nekim trenucima dobro, a u nekim vrlo dobro. Bolju smo utakmicu odigrali nego u Francuskoj. Oba meča su iznad proseka, ali ima stvari koje bismo mogli da unapredimo. Ovde smo bolje odigrali odbranu. Nismo davali koš po dva-tri minuta, ali sam prezadovoljan igrom u odbrani, tako smo kontrolisali odbranu.

Zvezda je u prva tri kola pretrpela dva poraza u ABA ligi, a Sferopulos insistira da je to normalan proces.

„Hvala aplauzu i podršci pri ulasku u dvoranu – timu i meni. Moramo svi da budemo strpljivi, ima dosta novih igrača i jasno je da nije lako. Čuli ste preglasnu podršku. Split – srećni smo kad pobedimo, a tužni kad izgubimo. Ne čitam novine, sam sebi stavljam pritisak jer je ovo posao.

Crveno-beli su imali krize u napadu, naročito u trećoj četvrtini, kad je Baskonija sa „-16“ smanjila na sedam razlike.

„Napadački je to bio prazan hod, promašivali smo šuteve. Ipak, odbranom smo sačuvali prednost“, ponovo je Sferopulos šta smatra najvećim adutom beogradske ekipe.

Pred Zvezdom je meč ABA lige sa Igokeom u subotu, posle čega sledi „duplo kolo“ – gostovanje Fenerbahčeu u utorak i utakmica protiv Barselone u Beogradu.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare