9. Oktobra 2024.

Novak dominantno do četvrtfinala, naredni rival Čeh Mešnik

Novak Đoković se novom rutinskom pobedom plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Šangaju, pošto je nadigrao Rusa Romana Safijulina rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

Nije bilo puno problema za četvrtog nosioca u Šangaju, a manjih poteškoća je imao nešto više od 15 minuta sredinom prvog seta.

Krenuo je Đoković veoma dobro i uzeo prvi gem sa nulom, da bi u drugom došao do brejk lopte i “već viđenog” oduzetog servisa rivalu.

Međutim, iako je delovalo da je bio aut Safijulina, spasao ga je “čelendž” koji je pokazao da je loptica bukvalno milimetar ili dva zakačila liniju.

Đoković je duboko uzdahnuo u neverici i izgubio taj gem, a u nedugo potom se susreo sa dve vezane brejk lopte za Rusa.

U tim momentima mu je servis potpuno stao, čak je brejk prilike poklonio duplom greškom, ali je “radio” forhend iz kog je danas (ili večeras po lokalnom vremenu) ispaljivao topove.

Uspeo je da se izvuče iz teške situacije i da preokrene momentum. Stabilizovao je servis, a onda čekao priliku za brejk. I dočekao je u osmom gemu.

Tada je Safijulin potpuno podbacio, previše grešio, a Novak je poput zveri koja namiriše krv to iskoristio i prelomio set, a sasvim izvesno i meč u svoju korist.

Došao je do brejka, a u narednom servis gemu je dovršio započeto i poveo sa 1:0.

Safijulin je tražio nešto dužu pauzu između dva seta, ali mu to nije pomoglo.

Kada se vratio iz toaleta, nije ličio na sebe, te je Đoković odmah došao do brejka, a ubrzo i do petog uzastopnog gema.

Safijulin je taj nalet prekinuo, ali samo na kratko, jer je Đoković nastavio da podiže nivo svog tenisa.

Suočio se sa novim manjim problemima na svom servisu, Safijulin to nije iskoristio, pa se gotovo “samouništio”, jer je prepustio Novaku još jedan brejk i praktično smo već  kod 4:1 u drugom setu definitivno znali ko će biti pobednik.

Đoković je rutinski priveo meč kraju i u petak će se za polufinale boriti protiv Čeha Mešnika, koji je sa 2:1 eliminisao Grigora Dimitrova.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare