9. Oktobra 2024.

Čuveni meteorolog se javljao uživo kada se na radaru pojavio ovaj satelitski snimak: “Izvini, jednostavno ne mogu…”

Njegov post je pregledan više od 1,7 miliona puta za samo nekoliko sati.

Džon Morales, jedan od meteorologa sa najdužim stažom u Južnoj Floridi, čitao je vremensku prognozu na VTVJ/NBC6 u Majamiju kada mu je glas pukao, prenosi Njujork tajms. Pored njega, na podeljenom ekranu, vrtela se slika uragana Milton.

Upravo u tom trenutku uragan je označen kao peta kategorija. Kreće ka zapadnoj obali Floride, čiji su dobri delovi već u ruševinama nakon što je ovu američku državu pogodio uragan Helena 26. septembra.

“To je samo neverovatan, neverovatan, neverovatan uragan”, rekao je Džon Morales o uraganu Milton dok je zatvarao oči. Glas mu je zadrhtao.

„Žao mi je“, rekao je, „ne mogu, ovo je jednostavno užasno“.

U međuvremenu, Džon Morales je na Ks platformi podelio saopštenje, dodajući da razmišlja o tome da li to treba da uradi ili ne. Njegov post je pregledan više od 1,7 miliona puta za samo nekoliko sati.

Morales kaže da je na njegovu dramatičnu pojavu uticalo više faktora. Šok usled brzog jačanja oluje. Zabrinutost zbog sve većeg broja ekstremnih vremenskih pojava. Frustracija zbog neuspeha društva da ublaži klimatske promene. I empatiju za ljude koji će se, na ovaj ili onaj način, suočiti sa uraganom Milton.

“Morate da sažaljevate ljude koji će mu stati na put. On uništava živote”, rekao je Morales.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare