8. Oktobra 2024.

Tramp kritikovao Bijelu kuću: Za Ukrajinu 300 milijardi dolara, a za žrtve uragana u SAD po 750 dolara

Izbori u SAD su najvažniji dan u istoriji Izraela, ocijenio je bivši američki predsjednik

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp kritikovao je izdvajanje skoro 300 milijardi dolara pomoći Ukrajini, napominjući da žrtve uragana u Sjedinjenim Državama dobijaju samo po 750 dolara za hitne potrebe.

“Uložili smo skoro 300 milijardi dolara u Ukrajinu, a u isto vreme oni (administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena) nudi ljudima po 750 dolara za hitne potrebe u vezi sa najjačim uraganom koji smo ikada imali”, rekao je bivši predsednik u intervju za TV kanal “Foks njuz”.

Osim toga, Tramp je takođe izrazio nezadovoljstvo načinom na koji se vlasti nose sa posledicama prirodnih katastrofa u nekim državama, posebno u Severnoj Karolini.

“U Severnoj Karolini nema ljudi koji bi pomogli. Užasna je situacija. Bio sam tamo ceo dan i sve sam video. Jedan čovek je sedeo na kamenu jer mu ništa više nije ostalo”, naveo je bivši američki lider.

Izbori u SAD su “najvažniji dan u istoriji Izraela”

Tramp je, govoreći na događaju povodom godišnjice napada Hamasa na Izrael, rekao da će izbori u SAD, tačnije njegov reizbor ili poraz u novembru, biti “najvažniji dan u istoriji Izraela”.

“Pobeda Kamale Haris je egzistencijalna pretnja Izraelu. Ako mi ne pobedimo na ovim izborima, to će imati ogromne posledice za sve. Napad 7. oktobra se nikada ne bi dogodio da sam ja predsednik. Protekle dve godine su pokazale da slabost samo rađa nasilje i rat”, rekao je Tramp.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare