8. Oktobra 2024.

Izraelska odmazda: Mediji otkrili šta će biti prva meta udara na Iran

Izrael vjerovatno neće napasti iranska nuklearna postrojenja u znak odmazde, već će se fokusirati na vojne objekte, objavio je „Njujork tajms“, pozivajući se na bivše i sadašnje visoke izraelske zvaničnike.

„Prvi udar Izraela na Iran kao odgovor na raketni napad će verovatno biti izveden na vojne baze i možda obaveštajne i komandne centre. Barem u početku, Izrael verovatno neće gađati najznačajnija iranska nuklearna postrojenja“, piše list.

Kako se navodi u članku, očigledno je odlučeno da se nuklearna postrojenja sačuvaju kao mete za kasnije, u slučaju da Iran dodatno eskalira sukob.

Iran je 1. oktobra pokrenuo operaciju „True Promise II“ kao odgovor na izraelsko ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu u aprilu i na ubistvo lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha zajedno sa iranskim vojnim savetnikom, brigadnim generalom Abasom Nilforušanom u septembru.

Iran je tokom te operacije ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael, rekavši da je 90 odsto njih pogodilo svoje ciljeve, navela je jemenska televizija, preneo je Tanjug.

portalsputnjik.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare