5. Oktobra 2024.

Ovako vas najčešće varaju automehaničari

Popularni automehaničar Dejvid Long, koji je obožavaocima poznatiji kao Car Wizard, upozorio je vozače na uobičajene prevare automehaničara.

Dejvid je pozivao vozače da izbegavaju mehaničare koji teraju klijente da plate skupe radove kada naizgled malo toga nije u redu sa vozilom.

“Vozač je imao svetlo upozorenja na ploči sa natpisom ‘upozorenje sistema’ pa ga je odvezao kod automehaničara koji mu je rekao da svašta nije u redu, da će biti skupo i da neće da vozi. Bila je to taktika zastrašivanja”, rekao je.

Umesto da nasedne na trik, objašnjava dalje Long, ovaj vozač je rekao da će potražiti drugo mišljenje, što je dobra stvar. 

Dejvid je je proverio Smart ForTwo model kog mu je klijent dovezao kada se na kontrolnoj tabli pojavilo svetlo “upozorenje sistema”. On je brzo utvrdio da se ta lampica aktivirala zbog prazne baterije.

Mehaničar je naglasio da je vlasnik vozila mogao da plati hiljade evra za jednostavnu popravku, ali je na kraju platio novu bateriju i montažu, jednostavno zato što je dobio drugo mišljenje.

Kasnije u videu, David je takođe pozvao vozače da saznaju kako delovi njihovih automobila izgledaju, navodeći da će neki mehaničari pokušati da ih prevare da kupe novi motor tako što će im pokazati drugi filter ulja koji sadrži metalne opiljke.

“Dakle, gospođa Wizard teoretski dolazi u radionicu sa automobilom koji ima ovakav mali filter ulja i ovde ja (prevarant) dolazim sa velikim rezervoarom za ulje koji je pun metalnih opiljaka, pokušavam da joj prodam novi motor. On čak i ne staje u automobil”, upozorio je.

“Viđao sam ovo u stvarnom životu, to nije izmišljeni scenario… stvarno se dogodilo. Proverite da li ste razumeli osnove svog automobila kao što je vrsta filtera ulja koji ima, jer vas mogu prevariti”, dodao je.

Dejvid je takođe upozorio da bi neki mehaničari mogli da klijentima pokažu oštećene komponente u pokušaju da ih nateraju da plate zamenu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare