4. Oktobra 2024.

Italijani promijenili priču: Vlahović među najboljima u Evropi

Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović ovoga petka nalazi se na naslovnim stranama svih italijanskih novina.

Novinari na Apeninima su do pre nedelju dana pisali analize i računali koliko dugo Vlahović nije postigao gol, da li je dostojan da bude napadač Juventusa i najplaćeniji fudbaler Serije A, a sada posle samo par dana nižu hvalospeve na račun njegove igre.

On se ovoga dana nalazi na svim naslovnim stranama sportskih novina u Italiji. Najpozantiji medij među njima „Gazzetta delo Sport“, srpskog fudbalera naziva „gospodinom Golom“, aludirajući na četiri gola, koja je postigao u proteklih sedam dana.

On je najpre postigao dva gola protiv Đenove u italijanskom prvenstvu, a potom je u sredu uveče ponovo bio dvostruki strelac u meču Lige šampiona protiv Lajpciga. U tekstu se dodaje da je Dušan u samom vrhu evropskog fudbala po broju golova.

Vlahović jedini napadač Juventusa

Juventus trenutno od napadača na raspolaganju ima samo Dušana Vlahovića, prenose tamošnji novinari. Reč je o tome da je ustanovljeno da će Bremer zbog povrede ukrštenih ligamenata morati da bude van terena osam meseci. Takođe i Niko će zbog povrede biti mesec dana van tima.

Uz to Arkadijuš Milik podvrgnut je  novoj operaciji levog kolena i ne očekuje se da će se vratiti na teren najmanje šest meseci, tako da će trenutno sav teret biti na srpskom napadaču.

Šta je sa reprezentacijom?

Vlahović je preskočio septembarske utakmice reprezentacije Srbije, a selektor Dragan Stojković je rekao da je napadač tražio da bude pošteđen zbog porodičnih problema. To nikome nije delovalo ubedljivo, već su mnogi aludirali da postoji problem na relaciji igrač – selektor.

Piksi je nedavno objavio širi spisak igrača za oktobarske utakmice nacionalnog tima, a na njemu ponovo nije bilo Vlahovića.

Razlog – zvanično nepoznat, nezvanično se može čuti da je fudbaler nezadovoljan statusom u reprezentaciji i da bojkotuje Stojkovića.

Nešto će očigledno morati da se menja, jer Srbija nema taj luksuz da sebi dozvoli da gubi svoje najbolje pojedince. Previše je loših situacija i rezultata bilo u prošlosti, da bi se tako prilazili stvari. Pojedinci sa obe strane treba da smanje sujetu i podrede se višem cilju, a to je nacionalni tim Srbije.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare