3. Oktobra 2024.

Stari LŠ derbi u LE; Tadić opet u Holandiji; Saldanja napada Totenhem

“Crveni đavoli”, čijem treneru Eriku ten Hagu se žestoko trese klupa, pokušaće da se iskupe na jednom od najtežih mogućih terena – Portu.

U jednom od derbija runde gledaćemo okršaj za koji smo prethodnih decenija navikli da se vodi u Ligi šampiona.

Zanimljiva lokacija za praćenje je i Budimpešta, gde londonski Totenhem gostuje mađarskom velikanu Ferencvarošu.

U meču koji otvara kolo u centru pažnje naše javnosti biće svakako napadač Fardija Mateus Saldanja, donedavno najbolji strelac Partizana koji se Mađarima predstavio het-trikom prethodnog vikenda.

Totenhem je prošle nedelje ostvario pobedu od 3:0 protiv Karabaga u Ligi Evrope, a veći deo utakmice proveo je sa igračem manje.

Tri dana kasnije, ponovno su slavili istim rezultatom protiv Mančester junajteda nasred Old Traforda, što dovoljno govori o njihovoj formi.

Jedna od zanimljivijih utakmica drugog kola Lige Evrope, igra se u Enshedeu, gde će Tvente ugostiti Fenerbahče našeg Dušana Tadića.

Nema sumnje da će srpski fudbaler biti posebno motivisan, s obzirom da je upravo u Enshedeu krenuo ka evropskoj eliti.

Tadić je protiv Holanđana kao kod kuće jer je protiv ekipa iz Eredivizije na 295 utakmica za Groningen, Tvente i Ajaks postigao 119 golova uz 140 asistencija.

Međutim, neće Feneru biti lako jer je za razliku od pre mesec dana Tvente znatno podigao nivo igre, trenutno je u seriji od pet utakmica bez poraza, uključujući remi na “Old Trafordu” sa Mančester junajtedom.

S druge strane, Fenerbahče nije uspeo da ispuni očekivanja u dosadašnjem delu sezone. Izabranici Žozea Murinja su razočarali svoje navijače ispadanjem u finalu kvalifikacija za Ligu šampiona gde ih je nadigrao Lil.

Sada će klub iz Istanbula pokušati da se iskupi u Ligi Evrope. U prvom kolu ovog takmičenja su uspeli da savladaju Union Sen Žil i ukoliko i dođu do pobede već posle dva kola će se naći u odličnoj poziciji za plasman u završnu fazu takmičenja.

Ove dve ekipe sastale su se prošle godine u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Tada je u finalu kvalifikacija Fenerbahče savladao Tvente sa ukupnih 6:1.

Liga Evrope, drugo kolo

Od 18.45 časova:
Ferencvaroš – Totenhem
Hofenhajm – Dinamo Kijev
Lacio – Nica
Makabi TA – Midtjiland
Olimpijakos – Braga
Karabag – Malme
Real Sosijedad – Anderleht
RFS – Galatasaraj
Slavija Prag – Ajaks

Od 21.00 časova:
Atletik Bilbao – AZ Alkmar
Bešiktaš – Ajntraht
Elfsborg – Roma
PAOK – FCSB
Porto – Mančester junajted
Rendžers – Lion
Union Sen Žil – Bodo Glimt
Tvente – Fenerbahče
Viktoria Plzenj – Ludogorec

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare