2. Oktobra 2024.

LŠ: Vrhunac na Vila Parku, Mbape pod znakom pitanja, Dinamo traži iskupljenje

Drugo veče ovonedeljnog programa Lige šampiona ponudiće devet novih okršaja. Akcija kreće u 18.45, kada će Đirona – najprijatnije iznenađenje prošlogodišnje sezone u Španiji – da dočeka holandskog velikana Fejenord. Obe ekipe su pretrpele poraze u uvodnim mečevima i sada će tražiti pozitivan rezultat kako bi zadržale šanse za dobar plasman na turniru. U drugom meču u istom terminu Šahtjor je “domaćin” Atalanti. Oba tima su u prvim mečevima osvojila po bod.

Jedan od vrhunaca programa Lige šampiona u sredu održaće se na Vila Parku, gde domaćoj Aston Vili na megdan dolazi bavarski velikan Bajern. Englezi su drugi put zaredom stigli do glavne faze evropskih kupova i sada bi Kosta Nedeljković i drugovi želeli da ostave veliki trag u najprestižnijem kontinentalnom klupskom takmičenju, ali će protiv rivala iz Minhena imati ulogu autsajdera.

Real Madrid putuje u Francusku da se sastane sa Lilom. Kilijan Mbape neće biti u sastavu Blankosa, ali čak i bez njega, Real se može pohvaliti velikom ofanzivnom snagom sa kojom Lil mora da se nosi. Međutim, domaći tim ima odličan skor u pogledu forme na svom terenu.

Red Bul Arena očekuje dolazak Dušana Vlahovića i Juventusa i moguće je da će glavno oružje oba tima da bude defanziva. RB Lajpcig je primio samo dva gola u četiri poslednja meča, a Staroj dami ide još bolje. Za celu sezonu do sada je primila samo jedan pogodak na svim frontovima.

Liverpul dočekuje Bolonju sa ciljem da nastavi seriju pobeda. Igrači Arnea Slota igraju tako da navijači Redsa sa početka ove sezone jedva da osećaju odsustvo tako važne ličnosti kao što je Jirgen Klop. Crveni su sigurnom igrom pobedili Milan na startu evropske elite, a sada opet imaju posla sa italijanskim rivalom. Bolonja je na otvaranju remizirala sa Šahtjorom.

Benfika ima posla sa Atletiko Madridom u Lisabonu. Pošto su u prvom meču savladali Crvenu zvezdu sa 2:1 u Beogradu, domaći imaju za cilj da produže niz trijumfa na pet utakmica u svim takmičenjima. S druge strane, ekipa Dijega Simeonea je takođe pobedila RB Lajpcig sa 2:1 u Evropi i nepobediva je na svim frontovima ove sezone.
Poraz od Bajerna od 9:2 bio je previše za prvaka Hrvatske, a zagrebački Dinamo će pokušati da se iskupi kod kuće protiv Monaka. Francuski sastav će morati da se izbori sa burnom atmosferom koja vlada na stadionu Maksimir, ali i dalje je veliki favorit.
Šturm i Klub Briž pretrpeli su poraze posle prvih nastupa u glavnoj fazi Lige šampiona. Austrijski šampion je za dlaku pao posle borbe sa francuskim Brestom, dok je belgijski sastav primio tri pogotka protiv Dortmunda, iako konačan rezultat nije odgovarao stvarnom stanju stvari.

Liga šampiona – 2. kolo
Sreda
18.45: Đirona – Fejenord
18.45: Šahtjor – Atalanta
21.00: Aston Vila – Bajern
21.00: Benfika – Atletiko Madrid
21.00: Dinamo Zagreb – Monako
21.00: Lil – Real Madrid
21.00: Liverpul – Bolonja
21.00: RB Lajpcig – Juventus
21.00: Šturm – Klub Briž

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare