2. Oktobra 2024.

Hyundai slavi 100 miliona proizvedenih automobila

Hyundai Motor slavi važnu prekretnicu. Posle 57 godina od osnivanja, već je proizveo 100 miliona automobila širom sveta. Jubilarni automobil bio je električni Hyundai Ioniq 5.

Istovremeno, impresivno je da je automobilska kompanija tek 2013. godine, odnosno 46 godina od osnivanja, prešla cifru od 50 miliona proizvedenih automobila. Za proizvodnju još 50 miliona automobila bilo je potrebno samo 11 godina. U tome pomažu i pogoni kompanije u Turskoj, Indiji, SAD i Češkoj.

Jubilarni automobil, potpuno električni Hyundai Ioniq 5, sišao je sa proizvodne trake u dispečerskom centru fabrike u Ulsanu, koja se smatra rodnim mestom (južno)korejske automobilske industrije.

Fabrika je počela sa radom 1968. godine, a 1975. godine počela je proizvodnja prvog nezavisno dizajniranog masovno proizvedenog automobila iz Koreje, Hyundaija Ponyja. Sada je fabrika glavni centar elektrifikacije i kompanija u svojim prostorijama gradi poseban pogon za proizvodnju električnih automobila.

„Apsolutno svaki zaposleni u Hyundai Motor Company je svojim napornim radom i entuzijazmom doprineo ukupnom broju od 100 miliona proizvedenih automobila. Ovaj pozitivan događaj je još jedan važan korak u buduću eru elektrifikacije koju će brend Hyundai predvoditi“, rekao je Dong Seok Li, predsednik i šef domaće proizvodnje kompanije Hyundai Motora.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare