2. Oktobra 2024.

Pravosuđe odobrilo prebacivanje Maradoninog tijela u mauzolej

Argentinsko pravosuđe odobrilo je prebacivanje posmrtnih ostataka Dijega Maradone, preminulog 2020. godine, u budući mauzolej, po zahtevu njegove dece, koji žele da su olakša odavanje pošte “idolu Argentine”.

Ta odluka dolazi uoči početka suđenja medicinskoj sestri, članici Maradoninog medicinskog tima, u vezi sa uzrocima njegove smrti i mogućem nemaru lekara.

Glavno suđenje se vodi protiv sedam lekara – neurohirurga, lekara opšte prakse, lekara u klinici, psihijatra, kliničkog psihologa, glavne sestre medicinskog osoblja. To suđenje će, posle nekoliko odlaganja, početi u martu 2025. godine.

Medicinska sestra Žisela Madrid, koja je od početka govorila da je samo sledila uputstva lekara, dobila je mogućnost da joj se sudi odvojeno.

Maradonina deca žele da posmrtni ostaci argentinske fudbalske ikone, koja počiva na privatnom groblju u Bela Visti u predgrađu Buenos Ajresa, budu preneti u centralni okrug i drevnu luku Madero.

Na tom mestu će biti mauzolej „Memorijalu M10“ kako bi „argentinski narod i građani sveta mogli da odaju počast onome ko je bio najveći idol Argentine“, rekla su Maradonina deca.

To zdanje treba da bude gotovo 2025. godine i za sada nisu poznati drugi detalji. Maradona je umro u 60. godini od kardio-respiratornih problema 25. novembra 2020. godine. Preminuo je u bolnici gde se oporavljao posle neurohirurškog zahvata zbog hematoma u glavi.

Pravosuđe je tada saopštilo da se radi o „ubistvu iz nehata“, što je kvalifikacija za nemar osobe koja nije bila svesna da može da nastupi smrt. Za takvo delo preti kazna od osam do 25 godina zatvora.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare