2. Oktobra 2024.

Počela izgradnja hotela Palas u Banjaluci

Počeli su radovi na izgradnji hotela Palas, a prema riječima gradonačelnik Draška Stanivukovića, riječ o investiciji vrijednoj 100 miliona KM.

“Počinjemo posao na koji se čekao pola vijeka. Sa ovim projektom Banjaluka i Republika Srpska dobijaju svoju najveću investiciju koja iznosi preko 100 miliona KM”, poručio je Stanivuković.

Dodao je da će ovo biti jedan monumentalan objekat koji će dosezati visinu oko 100 metara i koji će se prostirati na gotovo 40.000 metara kvadratnih.

“Ovaj hotel imaće i brojne sadržaje poput spa centra, kongresne dvorane, šoping zone i preko 200 smještajnih jedinica i 200 parking mjesta. S obzirom na svoju visinu ovaj hotel će imati i svoj vidikovac sa kojeg će protezati nevjerovatan pogled na naš grad. Hotel “Palas” će u svakom smislu biti novi simbol Banjaluke”, kazao je Stanivuković.

Kako dodaje ovaj hotel donijeće i nova radna mjesta.

“Tri godine radilo se na pripremama projekta rušenja, za koje je bilo neophodno riješiti brojna pitanja. Riječ je o obimnoj dokumentaciji, a sama potvrda kompleksnosti projekta je činjenica da je reviziju projekta radila svjetski priznata kompanija”, naveo je on.

Đorđe Rašić, predstavnik kompanije “Cepter” istakao je da je ovo važan trenutak za ovu kompaniju.

“Riječ je o ozbiljnoj investiciji, a od svega je najvažnije da će na ovaj način kompanija “Cepter” dati Banjaluci nešto što će ostati i budućim generacijama”, rekao je Rašić.

Nikola Dmitrović, u ime kompanije “Ruting” istakao je da je ova kompanija bila nosilac izrade projektne dokumentacije za hotel “Palas”.

“Danas postavljamo temelje za izgradnju objekta, čija će kula dosezati visinu do čeka 100 metara”, istakao je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare