2. Oktobra 2024.

Medvedev: Rekao sam Karlosu da ću se ofarbati u plavo

Ma koliko temperamentan kada gubi, Danil Medvedev je jedan od najduhovitijih tenisera čak i kada izgubi. 

Baš tu crtu svog karaktera je pokazao posle polufinalne eliminacije u Pekingu protiv Karlosa Alkarasa sa 7:5, 6:3

– Rekao sam mu da ću sledeći put protiv njega ofarbati kosu u plavo i napisati Botik – našalio se na račun Španca i njegovog senzacionalnog poraza od Van de Zandšulpa u drugom kolu na Ju-Es openu.- Možda to može da pomogne, jer zaista nisam video kako mogu sada da ga pobedim. Naravno ovo je šala, ali sledeći put moram da probam nešto novo.

Prezadovoljan je ambijentom:

– Uvek se sjajno osećam u Kini, mnogo volim Kineze i osećam da je to obostrano – rekao je posle polufinalnog poraza ekingu.- Ovo je jedno od retkih mesta na svetu gde sam voljen.

Iako i dalje bez titule još od maja prošle godine u Rimu, peti teniser sveta kaže da je zadovoljan učinkom u kineskoj prestonici:

– Mnogo je pozitivnih stvari iako je bilo veoma teško za mene. Karlos je veoma nezgodan rival, mnogo je teško igrati protiv njega kada je u formi. Sa druge strane zadovoljan sam jer sam dobro igrao. Ne događa mi se često da izgubim kada igram dobro, ali to se može desiti protiv najboljih na svetu. Posle Olimpijade sam loše igrao, tek na Ju-Es openu sam počeo da se popravljam. Polufinale ovde je korak napred i nadam se da ću tako nastaviti u Šangaju.

Još jednom je podvukao koliko je oduševljen ponašanjem kineskih fanova prema njemu.

– Kada smo izlazili na teren, Karlos je dobio jači pozdrav, ali posle je bilo izjednačeno – istakao je podvukavši da je Španac neverovatno popularan.- Kada smo bili na Lejver kupu, navijanje za Alkarasa je bilo nenormalno. Čak i veće nego za Zvereva a on je Nemac.

Medvedev je peti nosilac u Šangaju i slobodan u prvom kolu. Mogući rivali u drugoj rundi su Brazilac Sejbot i Britanac Evans. U četvrtfinalu bi mogao da ukrsti rekete sa Sinerom, u polufinalu sa Alkarasom, a u finalu sa Đokovićem.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare