2. Oktobra 2024.

Mravi vas izluđuju, sve ste probali i ništa ih ne zaustavlja? 

Ova žena je pronašla genijalno rješenje, mravi se nikada nisu vratili u njen dom

Ako apsolutno ne podnosite mrave, preseljenje na Antarktik je idealno rješenje. Naime, ovaj kontinent od 14 miliona kvadratnih kilometara jedini je na kojem ne živi nijedna od (procjena naučnika) 15.000 vrsta mrava.

Pošto ne verujemo da ste voljni da se pridružite 4.000 stanovnika Antarktika (a u letnjim mesecima ih ima oko hiljadu zimi), morate se pomiriti sa suživotom sa ovim neobičnim insektima. Suživot u oba smjera odlično funkcionira kada smo na otvorenom, ali nimalo ne volimo kada svoj dom dijelimo s mravima.

@staceygarskarodriguez

Buh-bye Ants!! ❌🐜❌ I've been using this homemade ant spray for 10 years now because it's easy to make, safe to use in a house with kids & pets, and it WORKS! All you need is vinegar, dish soap, and baking soda. Seriously…this stuff is amazing!! #homehacks #gardentips #gardentok

♬ original sound – staceygarskarodriguez

Mravi ulaze u kuće i stanove isključivo u potrazi za hranom, dva mjesta su im posebno privlačna. Prva, očigledna, je kuhinja, u kojoj mravi pronalaze ostatke hrane i odvlače ih u mravinjak. Usput su širili vijest o novom izvoru hrane, tako da uskoro možete očekivati ​​čitavu koloniju mrava u vašoj kuhinji. Drugo mjesto koje im je posebno zanimljivo je vaše kupatilo – mravi vole vlažne uslove koji tamo vladaju.

Kako se boriti protiv mrava? Naravno, možete posegnuti za nekim od sredstava protiv insekata, ali ova sredstva su skupa i mnogima neprihvatljiva zbog sastojaka koje sadrže. Zato mnogi žele proizvod baziran na prirodnim sastojcima, proizvod koji je siguran za djecu i kućne ljubimce koji bi mogli doći u kontakt s njim.

slika

Jedan takav alat pronašli smo na TikToku: korisnica profila, Stacy Garska Rodriguez , ponudila je svoj recept za borbu protiv mrava. Ova smjesa je jednostavna za pripremu, potrebno vam je samo sirće, deterdžent i soda bikarbona.

slika

U činiju stavite 2 šolje sirćeta, 2 kašičice tečnog deterdženta za suđe i 2 kašičice sode bikarbone. Dobro promiješajte ovu smjesu, pa sačekajte da se pjena slegne. Kada se pjena slegne, sipajte tečnost u bocu sa raspršivačem. Ponovo sačekajte da se sve slegne i po potrebi dodajte malo vode.

Nakon toga poprskajte tečnost na mrave ili na površine na koje ne želite da mravi dođu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare