2. Oktobra 2024.

Pezeškijan Izraelu: Ne tražimo rat, ali ne ulazite u sukob s Iranom

Odlučno se suprotstavljamo svakoj prijetnji, ovo je samo dio naše moći, upozorio je predsjednik Irana nakon raketnog napada na Izrael

Predsjednik Irana Masud Pezeškijan rekao je da Teheran ne traži rat, već se odlučno suprotstavlja svakoj pretnji i pozvao Izrael da ne ulazi u sukob sa Iranom, prenose RIA Novosti.

Pored toga, Pezeškijan je naveo da je Iran odgovorio na akcije Izraela na osnovu legitimnih prava i radi mira i bezbednosti naroda Irana i celog regiona.

“Dat je odlučan odgovor na izraelska kršenja međunarodnog prava u skladu sa zakonom i radi mira i bezbednosti Irana i regiona. Ovi koraci su preduzeti da bi se zaštitili interesi i građani Irana. (Izraelski premijer Benjamin) Netanjahu treba da zna da Iran ne traži rat, već se odlučno suprotstavlja svakoj pretnji. Ovo je samo deo naše moći, ne ulazite u sukob sa Iranom”, napisao je Pezeškijan na društvenoj mreži Iks.

Ranije u toku večeri, Iran je izveo raketni napad na Izrael, a prema izveštajima medija ispaljeno je više stotina raketa.

Iranski mediji naveli su da su prvi put korišćene hipersonične rakete, kao i da su gađane tri izraelske vojne baze.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare