1. Oktobra 2024.

Diskretni heroj završio karijeru

Diskretni heroji… Vrsta koja zapravo predstavljava prave svetionike i koja nikada ne želi da bude u prvom planu. Ali, kada zagusti, kada problemi dođu i velike zvezde nestanu, onda se pojavljuju da pokašu put i učine ono za šta su rođeni – da budu lideri.

Andres Inijesta je čovek koji je obeležio španski fudbal. Strelac je epskog gola u finalu Svetskog prvenstva i najzaslužniji što je najvredniji trofej završio u vitrnama Španaca – po prvi put u istoriji. Legenda Barselone je rešila da stavi tačku i završi profesionalnu karijeru u 40. godini života. Iako se dvoumio i razmišljao da nastavi barem još jednu sezonu, rešio je da okači kopačke o klin.

Kakvu je karijeru imao Inijesta? Fenomenalnu! Hvalospevi kojim bi opisali španskog maestra ima na pretek. Može do sutra da se piše šta je sve učinio u karjeri, a pehari… Oni su bili svakodnevnica Inijeste.

Čeitiri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope, tri Svetska klupska prvenstva, devet titula u Španiji, šest kupova, sedam Superkupova…

Dva zlata na Evropskom prvenstvu, Svetsko prvenstvo!

Posle epizode u Japanu, odnosno Emiratima razmišljao je o nastavku. Vrlo transparentno.

„Osećam da bih voleo da nastavim da igram fudbal, dok ne osetim da je došao trenutak da prestanem, pokušaću da igram. Takođe bih voleo da dobijem trenersku titulu i da vidim šta je budućnost”, nedavno je rekao Inijesta, koji je očigledno promenio mišljenje.

Šta donosi sutra, čime će se baviti i šta će raditi u karijeri je pitanje na koje trenutno niko nema odgovor.

Meridiansport.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare