1. Oktobra 2024.

Pančev citirao Van Bastena: Nisam ljut, niti ogorčen na Inter, ali naravno da navijam za Zvezdu

Vezivno tkivo između Crvene zvezde Intera je Darko Pančev.

akon što je lansirao crvenp-bele na krov Evrope, otišao je put Milana, gde je zadužio plavo-crni dres.

Očekivalo se da makedonska Kobra bude nova zvezda italijanskog fudbala, ali kockice se nisu sklopile, tako da nije uspeo da ostavi veliki trag na Đuzepe Meaci.

Svakako, idealan sagovornik pred današnji duel u Ligi šampiona. Italijanska Gazeta je kontaktirala Pančeva, koji nema dilemu za koga će navijati.

“Naravno da nije, jasno je za koga navijam: meni je Crvena zvezda, kao i Vardar, makedonski klub u kome sam ponikao, apsolutno sve. I ne mislim ovde samo na fudbal, već na život. Mene je Zvezda naučila kako da postojim u ovom svetu”.

Na pitanje da li nosi loše emocije prema Interu, odogovorio je:

“Nije Darko Pančev ogorčen ili ljut na Inter, to ne može da bude. Inter je veliko ime koje zaslužuje poštovanje. Institucija je bio tada, sada je i uvek će biti, i bez obzira na sve srećan sam što sam igrao tamo”.

Objasnio je zašto nije uspeo u Interu.

„Neću da navodim imena, ali su me pojedini ljudi sabotirali iznutra. Menadžeri koji su zauzimali veoma visoke pozicije, neadekvatni i nekompetentni. Cenu koju sam platio za njihovu krivicu, ne samo ja, već i sam tim, vidi se iz činjenica da je posle njih trebalo mnogo vremena da se vrati na vrh. Morati je morao da potroši i bude strpljiv 15 godina pre nego što je zaista promenio organizaciju, lošu atmosferu, unutrašnju dekadenciju, izgubljeni duh i pobedu sa “gospodarom”. ” Manćini. Ne samo da sam ja, u mojoj eri, mnogi brzo otišli i uspeli da izgrade dobre karijere negde drugde.”

Vratio se na aktuelan trenutak i utakmicu Zvezde i Intera. Imao je reči hvale za tim Vladana Milojevića.

“Mlad, gladan tim, sa svetlom budućnošću. Nemojte da se iznenadite ako ih za nekoliko godina vidite na vrhunskom nivou. Talenta nikada neće nedostajati na Balkanu, ali ekonomske slabosti usporavaju rezultate. Sada se investira u intrastrukturu i to će doneti rezultat. Milojevićev tim je brz, organizovan i u skladu sa Zvezdinom tradicijom od osnivanja, uvek ofanzivan. Uvek žele gol više”.

Inter redovno prati otkako je otišao, a posebno je istakao jednog igrača.

“Volim strelce kao što je Lautaro. Crvena zvezda će morati da bude oprezna sa njim. Sreća njena pa Barela neće biti na terenu. Ali ima tu mnogo dobrih igrača, od Čalhanoglua u sredini, do Dimarka na krilu. Biće oni izazov i inspiracija za srpske dečake”.

Na kompletnu svoju priču o Interu i pogrešnoj odluci je citirao legendu Milana.

“Veliki Marko van Basten je bio u pravu kad je rekao: Pančev je dobro uradio što je izabrao Milano, samo je pogrešio adresu”.

Meridiansport.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare