30. Septembra 2024.

Kako je ova mlada žena mogla ležati mrtva i neotkrivena u stanu tri godine?!?

TV je bio uključen dan i noć…

Joyce Vincent je bila mlada žena kojoj je ‘svijet pred nogama’. Ali uprkos širokom krugu prijatelja i poznanika, pronađena je mrtva u dobi od samo 38 godina u nevjerovatnim okolnostima: 25. januara 2006. policija je ušla u njen dom u Wood Greenu, na sjeveru Londona, i pronašla njen kostur na kauču. Joyceino tijelo je bilo okruženo umotanim božićnim poklonima, a TV je još uvijek bio uključen.

Bilo je očigledno da je mrtva godinama.

Kako na ovu priču podseća britanski The Sun , hrana u njenom frižideru imala je rok trajanja koji je istekao 2003. godine. Nakon istrage, ispostavilo se da je Joyce vjerovatno doživjela napad astme dok je gledala TV u decembru te godine. Šokantne okolnosti njene smrti užasnule su naciju jer su se pitanja počela gomilati.

Kako to da je jedna vrlo društvena i aktivna mlada žena, koja je nekada bila toliko popularna, mogla ležati mrtva u svom stanu tri godine prije nego što je itko primijetio?

Joyce Carol Vincent rođena je 1965. godine u zapadnom dijelu Londona. Bila je najmlađa od petoro djece. Njen otac je bio Afrikanac, a majka Indijka. Rano je ostala bez majke, o njoj su se brinule starije sestre, dok se sa ocem nikada nije slagala. Napustila je školu sa 15 godina.

Osamdesetih godina prošlog veka okružila se grupom prijatelja iz muzičke industrije, a večeri provodila u noćnim klubovima. Preko svojih veza, Joyce je večerala sa megazvijezdama kao što je Stevie Wonder i živjela sa menadžerom turneje pjevačice Betty Wright. Istovremeno, Džojs je krasila aura misterije, pojačana činjenicom da je skrivala informacije o svojoj prošlosti. Oni koji su je poznavali kažu da je bila egzotična lepotica, “čak i lepša od Vitni Hjuston” i da je pored prelepe figure imala i prelep glas. Svi se slažu i da je bila pametna i pozitivna, što sve čini još misterioznijim.

Kada je imala 25 godina, Joyce je prisustvovala koncertu “Nelson Mandela, International Tribute for a Free South Africa” ​​na Wembleyu. Preko momka, promotera koncerta, uspela je da se nađe iza bine i upozna slavnog borca ​​za slobodu, okružena nizom drugih uticajnih ljudi.

Bila je u stalnom radnom odnosu do 2001. godine, kada je sve u njenom životu krenulo u pogrešnom pravcu. Napustila je posao i počela da se distancira od prijatelja i porodice.

U to vrijeme, Joyce se našla u nasilnoj vezi, pa je čim je bila žrtva nasilja u porodici, dobila socijalno stanovanje za ljude u nevolji. Nakon što je telo pronađeno, policija je pokušala da pronađe njenog nasilnog dečka, ali bezuspešno.

Slobodnadalmacija.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare