27. Septembra 2024.

Najskuplja torbica na svijetu: Zlatno remek-djelo prešišalo sve modele, košta 250.000 $

Cijenom je počistila sve svoje prethodnice, čak i Šanel i Hermes Birkin, popularnu “birkinku”…

Modna kuća Paco Rabanne na reviji za proleće/leto 2025. predstavila je najskuplju torbu na svetu, verziju njihove vintidž kreacije “nano 1969”. Ovo malo remek-delo vredno je impresivnih 250.000 evra.

Inovacija koju potpisuje kreativni direktor kuće, Julien Dossena, kombinuje tehnologiju izrade i oblikovanja te je izrađena od 18-karatnih zlatnih pločica. Uz to, ova torbica savršeno utelovljuje Rabanneovu estetiku, poznatu po revolucionarnoj upotrebi nekonvencionalnih materijala u modi, uključujući metal, papir, plastiku i zlato.

Torbicu je napravio kako samo ime kaže, 1969. godine, bez logotipa, spojio je metalne pločice te se upisao u istoriju mode. Ipak, mnogi su ga kritikovali – Coco Chanel je rekla da je on radnik s metalom, a ne “couturier”. Ipak, inovacija je dokazala da moda voli vizionare i kreativce.

Kuća će takođe predstaviti dve druge torbe slično napravljene. Prva je 1969. Glass Bag, napravljena od diskova od muranog stakla koje proizvodi venecijanski staklar Venini, poznat po mermernim efektima koji podsećaju na poteze kistom.

Druga je 1969. Ceramic Bag, ručno izrađena s keramičkim diskovima iz pariške keramičke radionice Astier de Villatte. Ova kuća koja postoji od 18. veka te se ponosi tehnikom oblikovanja gline sabijanjem u kalupe od gipsa, što rezultira delikatnim teksturama i nepravilnim oblicima s unikatnom obradom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare