27. Septembra 2024.

Petković: Priština nastavlja policijsku okupaciju sjevera KiM

Ovu protivpravnu odluku donijeli su nelegitimni Kurtijevi odbornici u opštini za koje na izborima nijedan Srbin nije glasao, rekao je Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština nastavlja policijsku okupaciju severa Kosova i Metohije, a da je za te namere sada namenila i otetu zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj su se nalazili Kancelarija za KiM, PIO fond, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad Vučitrn, saopštila je Kancelarija.

Ova zgrada u Bošnjačkoj mahali protivpravno je i uz duge cevi od Srba oteta 30. avgusta, a radnici koji su svoj životni vek u njoj proveli pružajući jednako usluge svima, isterani su sa svojih radnih mesta, da bi se u nju sada uselila policija premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. Pritom ovu protivpravnu odluku doneli su nelegitimni Kurtijevi odbornici u opštini za koje na izborima nijedan Srbin nije glasao, rekao je Petković.

Dodao je da je odluka direktno uperena protiv srpskog naroda na severu KiM i predstavlja novi potez kojim Kurti krši Briselski sporazum s obzirom na to da Kurtijeva monoetnička policija nema šta da traži na severu pokrajine ni po jednom slovu ovog dokumenta.

“Čitav ovaj proces odvija se pred očima međunarodne zajednice koja nemo posmatra militarizaciju severa Kosova i Metohije od strane Kurtijeve policije koja na severu Kosova i Metohije sprovodi teror i strahovladu, puca u Srbe, prebija srpsku decu, uz upotrebu brutalne sile hapsi srpsku omladinu i svim raspoloživim sredstvima zastrašuje srpski narod”, zaključio je Petković.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare