25. Septembra 2024.

Vučić i Vang Ji: Sve teža situacija na KiM, zatražili smo podršku Kine u borbi za istinu

Predočio sam Vang Jiu sve težu situaciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava, navodi predsjednik u svojoj objavi, naveo je predsjednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

“Izuzetno važan sastanak sa ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Kine Vang Jiem sa kojim sam razmotrio sve najvažnije teme, od bilateralnih odnosa naših zemalja i dalje saradnje u oblastima od obostranog značaja, do globalnih pitanja i problema sa kojima se susreće današnjica”, naveo je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

“Istakao sam da je Srbija zahvalna Kini koja je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv rezolucije o Srebrenici i zamolio ministra da predsedniku Si Đinpingu prenese pozdrave i našu zahvalnost na postojanoj podršci i iskrenom prijateljstvu. Predočio sam mu sve težu situaciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava – navodi predsednik u svojoj objavi”, dodao je Vučić.

Vučić sa sastao predsednikom Demokratske Republike Kongo

Predsednik Srbije se sastao i sa predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Čisekedijem Čilombom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

“Prijateljski i otvoren razgovor sa predsednikom Čilombom o aktuelnim globalnim dešavanjima, potrebi za očuvanjem multilateralizma u svetu, kao i o bilateralnim odnosima naše dve zemlje. Izrazio sam zahvalnost tradicionalno prijateljskoj Republici Kongo na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i našim pozicijama u međunarodnoj areni, a u cilju zaštite našeg naroda, međunarodnog prava i pravde”, napisao je Vučić na Instagramu.

“Srbija je istinski posvećena nastavku jačanja saradnje i solidarnosti sa zemljama afričkog kontinenta, sa kojima pored zajedničkih vizija slobode i nezavisnosti, delimo i interes za realizacijom ogromnog potencijala u privrednoj saradnji. Iskoristio sam ovu priliku da pozovem predsednika DR Kongo da ponovo poseti Srbiju i da zajedno nastavimo rad na jačanju odnosa naše dve zemlje i dva naroda”, dodao je.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare