24. Septembra 2024.

Ej-Bi-Si njuz: Bajden ostavlja naslijeđe beskrajnih sukoba

Administracija aktuelnog američkog predsjednika “može da se pohvali” da je obnovila neke političke saveze, ali i sa dva rata koja su počela za vrijeme Bajdenovog mandata, ističe Ej-Bi-Si njuz

Na kraju svog predsedničkog mandata, američki predsednik Džozef Bajden ostavlja u nasleđe dva rata kojima se ne nazire kraj, navodi Ej-Bi-Si njuz.

“Tokom Bajdenovog predsedavanja počela su dva sukoba – u Ukrajini i u Pojasu Gaze. A postoji rizik i od rata punog razmera između Izraela i Hezbolaha. Bajden ostavlja iza sebe ratove kojima se ne nazire kraj”, ističe Ej-Bi-Si njuz.

Kako se dodaje, administracija aktuelnog američkog predsednika “može da se pohvali” da je obnovila neke političke saveze, ali i sa dva rata koja su počela za vreme Bajdenovog mandata.

Američka mreža kritikuje Bajdena zbog njegovog neuspeha da reši sukob u Ukrajini, kao i zbog toga što je situaciju na Bliskom istoku doveo u opasnost od rata velikih razmera između Libana i Izraela.

U članku se navodi i da će Bajdenov govor tokom Generalne skupštine UN biti jedna od njegovih poslednjih prilika da okupi svetske lidere oko postizanja mira.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare