24. Septembra 2024.

Protiv Stojnića podignuta optužnica: OSA karticom uzeo 94.000 KM

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Denisa Stojnića.

Optuženi se, kako se navodi u optužnici, tereti da je u periodu 2021. i 2022. godine koristio počasnu kartu OSA BiH, kao i česte kontakte sa bivšim direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem eksponiranim u javnosti i društvenim mrežama. , od tri osobe tražile su i dobile iznose od 20.000 KM, 25.000 eura i 24.000 KM.

“Optuženi je tražio i primao novčane iznose kako bi iskoristio svoj uticaj i položaj i posredovao da se pomenutim licima izreče mjere u pogledu postojanja bezbjednosne smetnje za pristup tajnim podacima, odnosno mjere kojima su proglašeni za prijetnja po nacionalnu sigurnost, prijetnja javnom redu, javnom redu i miru ili sigurnosti Bosne i Hercegovine, te im je prijećeno protjerivanjem iz BiH”, navodi se.

Stojnić je optužen da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH zatražilo je oduzimanje protivpravne imovinske koristi od optuženih. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji ju je potvrdio, dodaju iz Tužilaštva BiH.

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare