23. Septembra 2024.

Bilans “bečke sramote” – broje se povrijeđeni policajci

Veliki derbi izmđu bečkih rivala Austrije i Rapida ostao je u sjenci teškog nasilja huligana dva kluba.

Meč je završen pobedom domaćina Rapida (2:1), koji je tako i zaseo na prvo mesto tabele, međutim malo ko uopšte priča o igri, golovima, lepim potezima.

Huligani su “preuzeli” sve izveštaje sa utakmice.

Prema zvaničnom policijskom izveštaju, šestorica pripadnika ove službe su povređeni tokom velikih nereda koji su se dogodili na samom terenu, gde su se sukobili huligani oba kluba.

Situacija je eskalirala kada su najvatrenije pristalice Rapida dotrčale do tribine gostiju, pritom su bili naoružani motkama, pirotehnikom , u poptunosti spremni za napad. Nije se dugo čekalo na odgovor, ubrzo su i pristalice Rapida sišle na teren i u jednom trenutku naterale rivale u povlačenje.

Taj deo terena pretvorio se u bojno polje.

Od silne pirotehnike gust dim je “začinio” bitku, a bilo je i palih navijača, kojesu saborci vukli po travi, povređene i uzdrmane.

Austrijski mediji u prvi plan takođe ističu poptuno odsustvo reakcije readara, koji su stajali po strani i posmatrali okršaj “usijanih glava”.

Policija takođe nije odmah reagovala, već je krenula u akciju nekoliko minuta posle najjačeg sudara huligana, što je takođe bila tema austrijskih medija.

“Poraz bečkog fudbala”, je možda i najbolji opis na sranicama “Kuriera” posle svega što se dešavalo u nedelju uveče na stadionu Rapida.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare